• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

25. april je poseban za Nadala: Prije 17 godina legendarni Španac ušao u Top 10 - i nikad nije izašao!

Autor Dragan Šutvić

25. aprila 2005. godine Rafa Nadal se po prvi put u karijeri našao među deset najboljih igrača planete. I više nikad nije napustio to društvo!

 prije 17 godina nadal ušao u top 10 Izvor: Profimedia/Frank Molter/Alamy Live news

Rafael Nadal je, uz trenutno prvog tenisera planete Novaka Đokovića i legendarnog Švajcarca Rodžera Federera, dio velike trojke koja godinama hara "bijelim sportom".

Mnogi su mišljenja da tenis više neće biti isti kada proslavljeni trojac odluči da "razduži rekete" i završi igračku karijeru, ali dok su aktivni igrači, ne preostaje nam ništa drugo nego da uživamo u sjajnim partijama koje pružaju.

Možda će vas zanimati

Srbin je u ovom trenutku najbolje plasirani član ove trojke, obzirom da je počeo 367. nedjelju na prvom mjestu ATP liste, te je deset nedjelja udaljen od apsolutnog rekorda u tenisu po broju nedjelja na liderskoj poziciji, koji drži legendarna Njemica Štefi Graf.

Sa druge strane, najviše osvojenih grend slemova u ovom trenutku, 21, ima Španac, koji je na današnji dan prije 17 godina prvi put ušao među deset najboljih igrača svijeta.

I nikada nije napustio to društvo!

U Top 10 Nadal je ušao dan poslije osvajanja trofeja na turniru u Barseloni, gdje je u finalu trijumfovao nad sunarodnikom Huanom Karlosom Fererom.

Bio mu je to četvrti trofej u toj 2005. godini, tokom koje je nanizao 24 pobjede na šljaci, čime je oborio rekord legendarnog Amerikanca Andrea Agasija po broju vezanih trijumfa za jednog tinejdžera.

Do kraja godine osvojio je još sedam titula, a najznačajnija je ona sa Rolan Garosa. Tada je prvi put u karijeri osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske, a taj podvig je ponovio još 12 puta (!?), te je apsolutni rekorder na ovom grend slemu i simbol ovog turnira.

Inače, Nadal je 2005. godinu počeo kao 51. igrač planete, a zahvaljujući sjajnim nastupima i 79 ostvarenih pobjeda tokom te kalendarske godine, stigao je do mjesta broj 2 na ulasku u 2006. godinu.

Ove godine je Nadal sjajno počeo sezonu, osvojivši titulu na turniru u Melburnu, nakon čega je stigao do kraja i na Australijan openu, te u Akapulku. Došao je do finala na Mastersu u Indijan Velsu, ali je onda morao na pauzu zbog povrede.

Na teren bi trebalo da se vrati na Mastersu u Madridu, na kojem će učestvovati i Novak Đoović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC