• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanično je, počinje Nadalova trka sa Novakom!

Autor 000

Rafael Nadal se vraća na teren kako bi se spremio za Rolan Garos i veliku trku sa Novakom Đokovićem.

 Počinje trka Nadala i Đokovića za prvo mjesto Izvor: Profimedia/LaPresse/Fabrizio Corradetti

Nakon što je sjajno počeo sezonu i u odsustvu Novaka Đokovića osvojio Australijan open, Rafael Nadal je morao na pauzu. Zbog toga je propustio turnir u Barseloni, gdje je titulu uzeo mladi Karlos Alkaraz, ali sada znamo kada će ponovo na teren! 

Iako se spekulisalo da će duže pauzirati sada je zvanično objavljeno da će početkom maja zaigrati na turniru u Madridu gdje će biti treći nosilac. 

Novak Đoković će biti prvi, drugi će biti Aleks Zverev, a Nadal bi time što je "tek" treći mogao da bude u istoj polovini žreba kao trenutno najbolji teniser svijeta. Kao i Novak koji juri formu nakon duge pauze i Nadal će u Madridu željeti da se spremi za Rolan Garos koji je na programu dvije sedmice kasnije.

Đoković će prije toga zaigrati i u Rimu i tamo probati da dodatno smanji veliki zaostatak koji trenutno ima u ATP trci u odnosu na Španca. Od početka ove sezone Nadal je osvojio 3.350 bodova, dok je Novak poslije izgubljenog finala u Beogradu na tek 250 i jedva da je u najboljih 100 na svijetu. Tih 3.150 bodova je velika prednost i već u Rimu i Madridu Srbin želi da je osjetno smanji. 

To je prije svega zbog toga što jedva da je mogao da igra ove sezone, ali se zbog toga njegova prednost u odnosu na Španca istopila. Sada na ATP listi Novak ima 8.400 bodova, a Nadal 6.435. Ako znamo da na Rolan Garosu Novak brani trofej, a Nadal polufinale, u slučaju da Španac poveže titule u Madridu i Parizu mogao bi u slučaju loših rezultata srpskog tenisera ozbiljno da se približi. 

Ipak, prvo mjesto ne može da uzme jer je prošle godine osvojio trofej u Rimu, a sada će taj turnir propustiti. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC