• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak se sprema da bojkotuje Vimbldon? Isplivale glasine o protestu: Ako oni ne igraju, nećemo ni mi!

Autor Haris Krhalić

Novak Đoković je već propustio jedan grend slem ove sezone, a Švajcarci tvrde da razmišlja da se ne pojavi na Vimbldonu.

 Blik tvrdi da će Đoković bojkotovati Vimbldon Izvor: Profimedia

Vimbldon je šokirao cijelu tenisku javnost kada je saopšteno da ruski i bjeloruski teniser i teniserke neće moći da se takmiče na ovom turniru. Zbog rata u Ukrajini zvaničnici turnira su riješili da ne dozvole nekim od najboljih tenisera i teniserki da nastupe na londonskoj travi. 

A sada je švajcarski "Blik" objavio tekst pod naslovom Novak Đokovićse sprema da bojkotuje Vimbldon"! Dobro poznati list piše kako se još uvijek osjećaju potresi zbog odluke o suspenziji Rusa i Bjelorusa, a navode da bi i "Novak Đoković trebalo da razmisli o svom učestvovanju na turniru". 

Drugi grend slem sezone počinje 27. juna, a "Blik" navodi da je jedan od prvih trenera Novaka Đokovića Nikola Pilić savjetovao svjetskom broju 1 da se ne pojavi na turniru! 

"Drugi teniseri moraju da zauzmu jasnu poziciju i da kažu: 'Ako oni ne igraju, ne igramo ni mi.' Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi Vimbldon reagovao na to", rekao je on za "Blik". 

Nakon što je propustio Australijan open i sve turnire u Americi zbog toga što nije vakcinisan ovo bi bila šoktantna i velika odluka za Novaka, koji u Londonu treba da brani titulu. 

Ipak, sam Novak je već javno istupio protiv isključivanja tenisera sa Vimbldona na političkoj osnovi. Čim je ta odluka objavljena rekao je da se ne slaže sa njom. 

"Kada kažem politika, ima je u sportu. Rukovodeća tijela i organizacije, strukture su tu. Politika je generalan termin. Ne valja kada se politika na višem nivou miješa u naš sport. Stojim pri onome što sam rekao, nema potrebe za suspenzijom sportista, posebno tenisera. Ne vidim kako oni doprinose bilo čemu što se dešava u ratu. U tenisu imamo pravilo da nema diskriminacije: Pravilo je da se igra po rankingu, ne nacionalnosti. Vimbldon je to prekršio. ATP i PTPA su izašli sa izjavama, a ja sam to podržao", rekao je Novak.

Sada se ostaje da se vidi da li je pisanje "Blika" samo pretpostavka ili Novak zaista razmišlja u tom pravcu...

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Vimbldon, ATP 250

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC