• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok podatak - Novak gubi dvije ključne stvari poslije Rima!? Mora makar u polufinale, inače je u problemu!

Autor Haris Krhalić

Novak Đoković nastavlja svoj put ka istoriji, a u Rimu ga čekaju veliki izazovi.

 Novak Đoković turnir u Rimu Izvor: Profimedia

Novak Đoković počinje svoju 369. nedjelju na čelu ATP liste kao najbolji teniser svijeta, a s obzirom da mu se bodovi sa turnira u Rimu prošle godine neće oduzimati sve do kraja naredne nedjelje to znači da je siguran i mali jubilej od 370 nedjelja na vrhu svjetskog tenisa.

Prošle nedjelje se, potpuno opravdano, najviše pisalo o španskom čudu od djeteta Karlosu Alkarazu koji je u Madridu nanizao pobjede nad Rafaelom Nadalom, Novakom Đokovićem i Aleksom Zverevom i došao do titule, ali njega u Rimu neće biti. 

Novak se sa ove nove dvije nedjelje opasno približio još jednom rekordu, a to je 377 nedjelja na vrhu svjetskog tenisa, koliko je uspjela da u ženskoj konkurenciji ima Štefi Graf. Ipak, da bi nastavio svoj pohod, moraće daleko da dogura! 

MEDVEDEV OPET MOŽE DA GA SRUŠI! 

Izvor: Profimedia

Iako se oporavlja od povrede i neće igrati u Rimu, Danil Medvedev konačno ima "koristi" od toga što ne uspjeva da postiže velike rezultate na šljaci. On je prošle godine u Rimu krenuo od drugog kola i odmah izgubio od Aslana Karaceva, igrača sa kojim će Novak započeti svoj nastup u vječnom gradu. 

Novak trenutno na zvaničnoj ATP listi ima 8.260 bodova, dok je Medvedev na 8.080. Međutim kada im se oduzmu prošlogodišnji bodovi Rus ima prednost! 

Prošle sezone je Novak savladao Tejlora Frica i Alehandra Davidoviča Fokinu, da bi potom odigrao jedan od najljepših i najdramatičnijih mečeva sezone protiv Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu. Zatim je Sonego lako pao, pa je onda Đoković ipak izgubio od Rafaela Nadala u finalnom meču.

To znači da srpski teniser brani 600 bodova i zapravo drži 7.660 bodova, dok Medvedev ima 7.980. To je razlika od preko 200 bodova i Novak mora da uđe makar u polufinale Rima kako bi ostao na prvom mjestu ATP liste!

BITNO I ZBOG ROLAN GAROSA!

Izvor: Fonet/Manu Fernandez/AP

Ovo nije bitno samo zbog mjesta na ATP listi već i zbog Rolan Garosa! Ukoliko izgubi prvo mjesto u Rimu Novak Đoković neće biti prvi nosilac prvog grend slema koji će igrati ove sezone. 

Zbog toga mu je neophodno da prođe ne samo Aslana Karaceva već i Rajlija Opelku u trećem kolu, a Dijega Švarcmana ili Feliksa Ože-Aljasima u četvrtom. 

Sve počinje u srijedu, ali ono što raduje je Madrid i meč sa Alkarazom. Sjajnog Španca je Novak najviše namučio i tako pokazao da je u top formi. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC