• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaka čeka paklen rival – najbolji 361. na ATP listi ikada: Dva poraza od njega Đoković će zauvijek pamtiti!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković igra meč sa 361. igračem na svijetu, ali ovo je vjerovatno najteži meč sa 361. na ATP listi ikada.

 Novaka čeka paklen rival – najbolji 361. na ATP listi ikada: Dva poraza od njega Đoković će zauvijek pamtiti! Izvor: Profimedia

Novak Đoković je svoje takmičenje u Rimu počeo lakom pobjedom nad Aslanom Karacevom, a sada ga čeka meč protiv starog znanca Stanislasa Vavrinke.

Iskusni Švajcarac je dugo pauzirao zbog povreda i godine ga već stižu, a ove sezone je tek u Rimu uspio da upiše nekoliko trijumfa. U Marbelji i Monte Karlu je gubio u prvom kolu, a u prestonici italije je prvo savladao Rajlija Opelku, a onda i Lasla Đerea u tri seta.

Sada je na putu Novaka Đokovića koji je takođe imao dugu pauzu ove sezone, ali je u evidentno mnogo boljoj formi. Srbin juri bodove za odbranu prvog mjesta na ATP listi i potrebno mu je da dođe makar do polufinala Rima da bi to uspio. 

Ipak prvo mora u 16:00 da savlada čovjeka koji mu je nanio dva jako bolna poraza u karijeri!

DVA FINALA KOJE NOVAK PAMTI!

Đoković - Vavrinka, Australijan open 2014.
Izvor: YouTube/Tennis Forever

Prvi put su se Vavrinka i Novak sastali 2004. godine u kvalifikacijama za turnir u Ahenu, a tada je Novak dobio meč. Dvije godine kasnije odigrali su i prvo međusobno finale, ovoga puta u Umagu gdje je Đoković zbog povrede odustao i predao meč. 

Do sada je u međusobnom skoru najbolji teniser svijeta mnogo bolji, ali ne može se poreći da su Vavrinkine pobjede bitnije. Osim Umaga pobijedio je na dva finala i oba puta digao trofej grend slema. Prvi put se to desilo 2015. godine kada je Đoković uzeo prvi set u finalu Rolan Garosa, a onda izgubio naredna tri.

Isti scenario gledali smo i godinu dana kasnije na US Openu, pa je tako Vavrinka dva od svoja tri grend slema uzeo igrajući finala sa najboljim ikada.

ŠTA NOVAKU TREBA U RIMU?

U Rimu su njih dvojica igrali dva puta, a prvo je 2008. godine u finalu pobijedio Novak u tri seta, da bi tri godine kasnije Srbin bio bolji sa 6:4, 6:1. 

Sada srpski teniser hvata formu za predstojeći Rolan Garos i prije svega želi pobjede i vrijeme na šljaci. Što je duže na terenu to se više uigrava i prije svega bolje kreće, ali su mu potrebni i ATP bodovi. Neće ga samo pobjeda nad Vavrinkom ostaviti na prvom mjestu, biće potrebno da prođe i naredno kolo.

Tu ga čeka bolji iz meča Markusa Girona i Feliksa Ože-Aljasima, ali prvo mora od 16 časova da nanese 20. poraz u međusobnim duelima najnezgodnijem 361. teniseru svijeta.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC