• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi i Bjelorusi mogu da igraju na Grend slemu, ali po jednim uslovom: Oglasila se uprava turnira i pomenula Putina!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ameli Morezmo je iznijela uslove pod kojima Medvedev, Rubljov, Hačanov, Sabalenka mogu na Rolan Garos.

 Rusi-i-Bjelorusi-igraju-Rolan-Garos. Izvor: Profimedia

Vimbldon je pred ozbiljnim sankcijama zbog odluke da zabrani takmičarima iz Rusije i Bjelorusije da nastupaju na ovom turniru. Najprestižniji grend slem bi zbog te odluke ove godine mogao da se igra egzibiciono bez ATP poena koji bi bili dodavani za plasman svakom učesniku. 

Sva je prilika da će samo Vimbldon ostati pri toj odluci pošto je direktorka Rolan Garosa Ameli Morezmo potvrdila da ćemo na pariskoj šljaci vidjeti sve one koji se kvalifikuju na turnir. Bivša teniserka koja je donijela i vijesti o tome da će Novaku Đokoviću biti dozvoljen nastup na Rolan Garosu.

Ipak postoji jedan uslov da Rusi, Ruskinje, Bjelorusi i Bjeloruskinje igraju na turniru, a to je da ne podržavaju rat ni na koji način. 

"Veoma je komplikovano, i čini mi se da je bilo nemoguće donijeti fer odluku. Držimo se onoga što su evropske, pa i svjetske, vlade odlučile u martu. Ruskim i bjeloruskim timovima zabranjeno je da se takmiče, ali ne i sportistima pojedincima dokle god se ponašaju neutralno. I toga ćemo se striktno držati", rekla je Morezmo.

Ona je dodatno naglasila da bi svaka podrška Vladimiru Putinu i njegovoj vladi mogla da znači diskvalifikaciju sa turnira.

"Ukoliko iko od njih bude u medijima davao izjave koje se tumače kao podrška Vladimiru Putinu, sasvim sigurno će biti sankcija", dodala je Morezmo.

Rolan Garos je na programu od 22. maja, a prije toga Novak Đoković igra u Rimu gdje ga očekuje duel sa Stanislasom Vavrinkom.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC