• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobijedio, pa morao da odustane zbog bizarne povrede: Ispalio je sebi čep od šampanjca u oko!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Biciklista iz Eritreje ispisao je istoriju pobjedom na etapi u Italiji, završio u bolnici, pa javio da više neće voziti.

 Biciklista-Binjam-Girmaj-povredio-oko-dok-je-otvarao-sampanjac Izvor: Profimedia

Bizarne povrede u sportu nisu ništa novo, ali za ovako nešto u biciklizmu još nismo čuli. Nakon što je osvojio etapu na čuvenoj trci "Điro d Italija", mladi Eritrejac Binjam Girmaj (22) morao je da se povuče sa takmičenja. Razlog za to je povreda koju je tokom proslave napravio sam.

Otvarajući šampanjac kojim je trebalo da zalije etapni trijumf, Eritrejac je čep ispalio sebi u oko, pa je ubrzo završio u bolnici!

Iako su ljekari utvrdili da ne postoji opasnost da biciklista izgubi vid, on je u dogooru sa svojim timom odlučio da se povuče sa takmičenja.

Tako će imati više vremena za oporavak, a kako je istakao na svojim profilima na društvenim mrežama - raduje se novim trkama i brzom povratku na bicikl.

Mladi Girmaj je prvi Afrikanac koji je pobijedio etapu na trci oko Italije, a već sada je pomjerio granice ovog sporta na svom kontinentu. On je svjetski šampion do 23 godine, a tokom cijele sezone impresivno vozi na nekim od najpoznatijih svjetskih trka.

Ipak, zbog bizarnog peha će morati na pauzu.

Tim za koji nastupa ove sezone sada će biti na velikom gubitku jer su očekivali da se Girmaj do kraja trke bori za još neku etapnu pobjedu u sprintu. Umjesto toga, okrenuće se iskusnom Domeniku Pocovivu (39) koji je neočekivano plasiran među 10 najboljih vozača.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC