• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vratiću se opet na trku "Beograd - Banjaluka": Jakub "Kuba" Kačmarek presrećan zbog pobjede!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poljski biciklista Jakub "Kuba" Kačmarek po drugi put u karijeri je pobjednik 16. izdanja trke "Beograd - Banjaluka".

 Jakub Kačmarak izjava nakon pobjede na trci Beograd - Banjaluka 2022 Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Poljski biciklista Jakub "Kuba" Kačmarek po drugi put u karijeri je pobjednik 16. izdanja trke "Beograd - Banjaluka".

Nakon 2020. godine je ponovo obukao žutu majicu poslije veoma interesantne posljednje etape, koja je danas vožena od Dervente do Banjaluke u dužini od 154 kilometra. 

Poljak je uz pomoć svoje ekipe Mazovže Serce Polske prvi stigao do konačnog cilja i na kraju podigao trofej i majicu koju mu je uručio direktor trke Vladimir Kuvalja.

"Moj tim je učinio sve da stignem do pobjede i jako sam srećan zbog toga. Treći put smo na ovoj trci, a evo, po drugi put sam pobijedio. nesumnjivo je u pitanju jako dobar rezultat i za mene i za moju ekipu. Vratićemo se ponovo neki drugi put", rekao je Kačmarek.

Na posljednjoj petoj etapi najbrži je bio Andreas Guman, takmičar iz belgijske ekipe Tarteljeto Isoreks.

"Bila je ovo pomalo neočivana pobjeda za mene, napravio sam dobar posao, sačuvao sam energiju za sprint i jako sam srećan. Takođe, jako sam zadovoljan organizacijom cijele trke, koja je bila veoma dobra", izjavio je Belgijanac.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Ministar porodice, omladine i sporta Srpske Sonja Davidović je istakla da je trka "Beograd-Banjaluka" važna za Republiku Srpsku da još više jača veze sa Srbijom i da gradi mostove prijateljstva i razumijevanja i sa drugim zemljama.

"Ovo je još jedna prilika da još više jačamo veze sa Srbijom, ali i da gradimo nove mostove prijateljstva i razumijevanja i sa svim zemljama čiji takmičari učestvuju u ovoj trci", rekla je Davidovićeva danas novinarima u Banjaluci.

Prema njenim riječima, ovaj sportski događaj je prilika da se Republika Srpska promoviše na najbolji mogući način i da pokaže svoje potencijale.

"Resorno ministarstvo godinama podržava ovu trku i sve slične događaje koji promovišu sport, te motivišu mlade da se njime bave", dodala je ona.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ponovio je da je ova trka veoma značajna iz brojnih aspekata za grad na Vrbasu.

"Od sportskih, tradicionalnih, zbog povezivanja naših gradova i naroda, zbog pozicioniranja našeg grada na mapi važnih dogoađaja. Značajno je što u jednom vikendu imamo dva festivala - cvijeća i karneval, što je stiglo mnogo turista iz cijele Evrope. Trku su vozili takmičari sa pet kontinenata, prvi put je bila na pet etapa, sve je to izuzetno značajno i pozicionira naš grad kao najznačajniji u Republici Srpskoj. Ovo je i način na koji mi obilježavamo proljeće u Banjaluci i rođendan našeg grada. Osim ovog važnog sportskog događaja, spremamo se da dočekamo i Svjetsko prvenstvo u raftingu za mjesec dana. Sve su to događaji koje posebno naglašavamo i zbog njih brojni turisti iz cijelog svijeta požele da dođu u naš grad i obiđu najljepšu rijeku Vrbas", rekao je banjalučki gradonačelnik.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Direktor trke "Beograd - Banjaluka" Vladimir Kuvalja istakao je da se činilo da će poslije "kraljevske etape" biti sve gotovo, ali je uslijedilo iznenađenje u subotu na četvrtoj etapi, da bi danas ponovo došlo do preokreta.

"Bilo je ovo teških pet dana za sve nas, a posebno za takmičare. Poslije Vlasenice i završetka najteže etape, činilo se da će biti opuštena situacija, a vidjeli smo da nije bilo tako. Naporno je za nas sve u organizaciji, ali bez podrške gradova, od Beograda i Banjaluke, te ostalih kroz koje smo prošli, ne bismo uspjeli. Ovom im se prilikom zahvaljujem, posebno policijama Srpske i Srbije, koje su nam pomogle da se završi 16. izdanje trke. Možemo biti svi zajedno ponosni i odmah krećemo da se pripremamo za 17. trku 'Beograd - Banjaluka'", rekao je direktor trke.

Generalni pokrovitelj ove trke je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, a stalni partneri u organizaciji trke su resorna ministarstva za sport Srbije i Srpske, ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Srpske, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, kao i gradovi domaćini etapa koji godinama pružaju nesebičnu podršku organizatorima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC