• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni su inspiracija za sve! Amerikanci boluju od dijabetesa, a profesionalno voze biciklističku trku Beograd - Banjaluka!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Američki sportisti Džastin Mekveri i Najdžel De Sota za MONDO su prenijeli svoje utiske sa 16. trke "Beograd - Banjaluka", ali i govorili o svom timu Novo Nordisk Development, kojeg sačinjavaju biciklisti oboljeli od dijabetesa.

 biciklisti sa dijabetesom voze trku beograd banjaluka Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

U petak je u Vlasenici završena treća etapa 16. po redu trke "Beograd - Banjaluka" koja je vožena od Bijeljine u dužini od 123 kilometra.

Na "kraljevskoj etapi" dominirao je Poljak Jakub Kuba Kačmarek, vozač Mazovše Serce Polske, ali se apsolutnim moralnim pobjednicima i velikom inspiracijom za sve ljubitelje sporta mogu smatrati momci iz američkog tima Novo Nordisk Development iz Atlante u Džordžiji.

Možda će vas zanimati

Naime, kompletna ekipa boluje od dijabetesa tip 1, ali ih to ne sputava u bavljenju ovim izuzetno napornim sportom.

Džastin Mekveri iz Ostina u Teksasu, najprije se u izjavi za naš portal osvrnuo na topao prijem, od Beograda preko Obrenovca do Vlasenice, a nema sumnje da će tako biti i u preostale dvije etape.

"Prvi dani su bili jako pozitivni za nas, dobro smo vozili, ostvarili dobre rezultate i bili veoma blizu najboljih. Imali smo jednog vozača u TOP 20, a jednom je malo nedostajalo da uđe među njih. Bilo je malo haotično u finišu, bilo je dosta teško, ali svi se osjećamo dobro i želimo da se takmičimo i budemo konkuretni do samog kraja s obzirom da kompletan tim boluje od dijabetesa", izjavio je Mekveri i dodao da svi takmičari iz njegovog tim koriste inzulin kako bi pod kontrolom držali visinu šećera u krvi.

Njihova priča je stvarno pomalo nevjerovatna i veoma inspirativna za sve s obzirom da se bave izuzetno zahtjevnim sportom u fizičkom, ali i psihičkom smislu.

"Jako cijenimo podršku koju imamo, trudimo se da budemo inspiracija svima koji zakače ovu bolest i pokažemo da ne samo da se može 'normalno' živjeti s njom, već i baviti se profesionalnim sportom kakav je biciklizam. Sjedište ekipe je Atlanta Džordžija, ali imamo vozače iz cijelog svijeta. Samo nas dvojica smo trenutno iz Sjedinjenih Američkih Država, takođe s nama nekoliko Francuza, jedan Austraijanac, ali svi dijelimo strast prema biciklizmu i imamo ovu bolest", zaključio je Teksašanin.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Njegov timski kolega Najdžel De Sota je iz Los Anđelesa u Kaliforniji i već tri godina je član ekipe Novo Nordisk Development. Takođe je prezadovoljan nastupima i prijemom na trci "Beograd - Banjaluka",

"Imali smo dosad vozača u prvih 20 i biće jako uzbudljivo za nas da vidimo dokle možemo da idemo na trci 'Beograd - Banjaluka'. Stvarno smo se radovali nastupu u dosadašnjim, ali i predstojećim etapama, stvarno volimo ovu zemlju jer je predivna. Za nas je ovo veoma 'ludo' iskustvo i izuzetno smo uzbuđeni što smo tu."

Na kraju je poslao poruku za sve oboljele od dijabetesa, naročito mlade...

"Borite se, uvijek idite naprijed bez osvrtanja i radite ono što volite. Samo treba da radite mnogo i naravno da vodite računa o svom zdravstvenom stanju", istakao je Najdžel.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC