• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela biciklistička trka "Beograd – Banjaluka": Poljaci dominirali u prvoj etapi (FOTO) (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Počela je biciklistička trka "Beograd - Banjaluka"

 trka Beograd - Banjaluka, pobjednici Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Danas je danas ispred Palate Srbija započela 16. po redu biciklistička trka „Beograd – Banjaluka, a na prvoj etapi najbrže su bile ekipe iz Poljske. Prvo mjesto pripalo je ekipi Mazovže Serce, dok se na drugom mjestu našla ekipa Voster, takođe iz Poljske. Treće mjesto zauzela je belgijska ekipa Tartaljeto Izoleks.

Najbrže vrijeme danas imao je Alan Banašek iz prvoplasirane ekipe Mazovže Serce, te je njemu pripala žuta majica. Svijetlo plava majica za najboljeg srpskog vozača pripala je članu ekipe Meridijana Jovanu Divniću. Bijela, za najboljeg vozača do 23 godine otišla je u ruke Jake Špoljara iz Slovenije.

Zelenu majicu, kao vozač sa najviše bodova, osvojio je Norbert Banašek (Mazovše), a plavu njegov timski kolega Tobijaš Pavlak. Najbolji sprinter je takođe član Masovšea Jakub Kačmarek.

Učešće je na današnjoj trci uzela i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Takođe, na trci koja spaja prestonicu Srbije i Banjaluku, učestvuje i selekcija Srbije.

Pogledajte

00:48
Trka Beograd - Banja Luka, prva etapa
Izvor: MONDO/Nebojša Šatara
Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Nakon trke, najbrži danas, Alan Banašek je govorio o današnjem trijumfu, ali i o nastavku takmičenja.

"Srećan sam naravno zbog pobjede, ali pobijedio je cijeli tim i sutra ćemo pokušati da odbranimo žutu majicu. Jako smo sretni što smo ovdje, volimo da vozimo u Srbiji, ali u ovom trenutku ne mogu ništa da prognoziram kakav ćemo ostvariti rezultat. Idemo etapu, po etapu, pa ćemo da vidimo dokle će nas to odvesti", rekao je Banašek.

Direktor trke Vladimir Kuvalja bio je zadovoljan kako je prošao prvi dan.

"Drago nam je što smo i ove godine nastavili tradiciju. Prvog dana svi prisutni su mogli da vide kakvi su timovi došli, a nema sumnje da nas očekuje sjajna trka. Početak uvijek bude težak, nerijetko bude sitnih problema, ali je danas sve bilo odlično", poručio je Kuvalja.

Alan Banašek
Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Podsjetimo, prva trka održana je 2007. godine sa svega pedesetak biciklista na startu, a sada će se za ukupnog pobjednika boriti 175 biciklista, što je, prema pravilima Međunarodne biciklističke unije, maksimalan broj.

Stalni partneri u organizaciji Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" su resorna ministarstva za sport i unutrašnjih poslova Srbije i Srpske, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, kao i gradovi domaćini etapa koji godinama pružaju nesebičnu podršku organizatorima,  a generalni pokrovitelj ovog izdanja je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Uz pomoć i podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, ova trka je postala jedan od događaja iza kojeg snažno stoje grad Beograd, Vlada Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Srbije, te Gradska opština Obrenovac.

Svečani defile svih zemalja učesnica i bogat kultunro umjetnički program u izvođenju KUD Dimitrije Koturović iz Beograda dali su dodatni šmek manifestaciji koja je održana ispred Palate Srbija.

Sutra je na programu druga etapa trke koja startuje iz Obrenovca tačno u podne, a cilj je poslije 122 kilometra u Bijeljini. Ova etapa ima i najveću simboliku pošo karavan koji broji ukupno 450 ljudi granicu između Srbije i Republike Srpske prelaze bez zaustavljanja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC