• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijan najbrži u drugoj etapi, karavan stigao u Bijeljinu, Srbinu plava majica!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Članu ekipe Maloja Pušbajkers pripala je i žuta majica za vodećeg u generalnom plasmanu trke Beograd Banjaluka.

 Italijan Filipo Fortin pobjednik druge etape trke Beograd - Banjaluka Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Italijan Filipo Fortin iz njemačke ekipe Maloja Pušbajkers pobjednik je druge etape trke Beograd Banjaluka.

Fortin je najbrže odvezao etapu od Obrenovca do Bijeljine, a pripala mu je i žuta majica za vodećeg u generalnom plasmanu.

"Etapa je bila jako interesantna i jako lijepa, srećan sam što sam zabilježio pobjedu i osvojio žutu majicu. To sve ne bi bilo moguće bez pomoći mog tima, odradili su jako dobar posao u posljednjih 500 metara i jako sam srećan zbog toga", rekao je italijanski biciklista.

Fortin je pobjednik i druge trke "Beograd-Banjaluka" koja je vožena 2016. godine, a tada je nastupao za ekipu GM Europa Ovini.

Drugo mjesto pripalo je Marselu Boguslavskom iz poljske Azovše serce Polske, a treći je današnju etapu završio Bartoš Rudik, član Santik Vibateha iz Njemačke.

Kuriozitet ove etape je da su takmičari prešli granicu Srbije i Bosne i Hercegovine bez zaustavljanja.

Banjalučkom biciklisti Dušanu Kalabi, koji nastupa za reprezentaciju Srbiju, pripala je plava majica za najboljeg brdskog biciklistu.

"Etapa je bila veoma brza, u prosjeku smo vozili 50 na sat, dosta intenzivno. Mi smo imali plan da idemo na brdski cilj, kao i na prolazni. Sačekao sam pravi momentat i napao, izdvojio se i uspio da sačuvam razliku do brdskog cilja i uspio da osvojim majicu. Vidjećemo kako ću se osjećati sutra u trećoj etapi od starta, pokušaću da zadržim majicu mada nemam presiju. Imam dosta iskustva pa jedva čekam početak. U igra sam još za žutu majicu, ako sutra preživim do Vlasenice, onda o tome možemo da govorimo i o tome jer su kasnije etape meni poznatije, ali vidjećemo šta trka donosi", rekao je Kalaba.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Bijela majica za najboljeg mladog vozača do 23 godine je pripala vozaču slovenačke Adrie Mobil Jaki Špoljaru, a Alan Banašek iz Mazovše serce Polskepobjednik prve etape na trci, osvojio je zelenu majicu za vozača koji je osvojio najviše poena.

Najbolji sprinter je član belgijske ekipe Tarteljeto Marijuš Vold, pa mu je pripala crvena majica.

Domaćin druge etape bio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, koji je izrazio nadu da će takmičari ponijeti lijepe uspomene iz Semberije.

"Ovo je bila sjajna prilika da budemo domaćini u našem gradu, gdje smo dočekali takmičare. Iskoristiću priliku da čestitam pobjedniku etape, sutra se opet vidimo na startu sljedeće nimalo lake od Bijeljine do Vlasenice i naravno ono što želim svim biciklistima da izrazim domaćinstvo i da ponesu iz našeg grada najbolje moguće uspomene. A mi da se potrudimo da snažnije podržimo biciklizam i motivišemo mlade da se profilišu kao profesionalni biciklisti", rekao je Petrović.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

I direktor trke "Beograd - Banjaluka" Vladimir Kuvalja bio je prezadovoljan kako je sve prošlo u drugoj etapi od Obrenovca do Bijeljine.

"Bijeljina je premašila moja očekivanja, stvarno sam presrećan zbog toga, kao i što je sve prošlo bezbjedno tokom cijele etape zbog čega dugujemo zahvalnost policijama Republike Srpske i Republike Srbije. Na samoj stazi viđena je fer i dobra borba, a dobili smo i novog nosioca žute majice", istakao je direktor trke.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC