• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal! Nadal i Federer ukrali Novaku 2.000 poena: Šokantne informacije - Đoković zbog njih gubi prvo mjesto!

Autor Dragan Šutvić

Srpski teniser ostao bez poena koje je osvojio titulom na Vimbldonu, a zbog toga gubi i prvo mjesto na ATP listi!

 nadal i federer ukrali đokoviću 2000 poena  Izvor: Profimedia/MONDO/Stefan Stojanović

Vimbldon je kaznio sportiste iz Rusije i Bjelorusije, ATP reagovao oduzimanjem bodova trećm grend slem turniru sezone, a najveća žrtva toga je Novak Đoković. Srpskom teniseru biće oduzeto 2.000 bodova koje je osvojio kada je bio šampion na prestižnom turniru u Engleskoj, a ove sezone neće imati priliku da ih brani.

Za to su, između ostalih, zaslužni Rafael Nadal i Rodžer Federer, najveći rivali srpskog tenisera!

Možda će vas zanimati

Njih dvojica su članovi "vijeća igrača" pri ATP-u, a upravo je to tijelo većinom glasova podržalo da se oduzmu bodovi sa Vimbldona.

U ovom tijelu nalazi se nekoliko tenisera iz samog svjetskog vrha. Kako je ATP saopštio u decembru 2020. godine, na funkcije koje traju do juna 2022. izabrani su: Rafael Nadal, Rodžer Federer, Feliks Ože-Aljasim, Džon Milman, Pablo Anduhar, Žil Simon, Markus Danijel, Bruno Soareš, Kevin Anderson, Endi Marej (u međuvremenu napustio funkciju), Kolin Doudesvel i Danijel Valverdu.

Među imenima sedmorice tenisera koji čine ovo tijelo ističu se Rafa i Rodžer, kandidati za titulu najboljeg tenisera svih vremena i veliki Đokovićevi rivali kroz čitavu njegovu karijeru. Zbog broja nedjelja koje je proveo na prvom mjestu ATP liste - a tu je ubjedljivo najbolji, njima dvojici odgovara oduzimanje bodova Srbinu.

Zbog pada koji će se neminovno desiti jer Novak nema gdje da nadoknadi 2.000 bodova, biće ugroženo i njegovo mjesto nosioca na turnirima tokom jeseni. Đoković će morati težim putem da stiže do završnica turnira, što bi moglo da se odrazi i na njegove šanse na US Openu, ako mu bude dozvoljeno da tamo učestvuje.

Kontroverzna odluka ATP-a da se oduzmu bodovi sa Vimbldona dovodi svjetski tenis u situaciju kakva se nikada ranije nije desila. Najbolji teniser planete i čovjek koji je dominirao ATP listom ostao je bez 2.000 bodova u Australiji kada nije mogao da ih brani, ostaje bez 2.000 bodova na Vimbldonu, a mogao bi da bude i bez bodova sa US Opena, ukoliko se i tamo ne bude takmičio.

Sa tri od četiri najveća turnira Đokoviću bi bili izbrisani bodovi, a da nije dobio priliku da brani sjajne rezultate koje je postizao prethodnih sezona!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC