• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafa Nadal prestigao Federera i ušao u istoriju: Jedna pobjeda na Rolan Garosu mu je bila dovoljna!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Španac je već ispisao istoriju!

 Rafael Nadal upisao 105 pobjeda na Rolan Garosu Izvor: Profimedia

Rafael Nadal je rutinski pobijedio Australijanca Džordana Tompsona na početku Rolan Garosa (6:2, 6:2, 6:2) i tako ušao u istoriju kao rekorder u broju pobjeda na jednom grend slemu. Ovo mu je bila 106. na Otvorenom prvenstvu Francuske, na kojem je osvojio čak 13 titula.

Trijumfom protiv Australijanca, Španac je oborio rekord Rodžera Federera sa Vimbldona. Švajcarac je tamo ostvario čak 105 pobjeda i do danas je bio izjednačen sa Rafom u broju trijumfa na jednom grend slemu. Ipak, sada je na vrhu samo Rafa, koji je i rekorder u broju osvojenih grend slem titula (21).

Nadal će u drugom kolu igrati protiv Francuza sa vajld-kardom, Korantena Mutea, koji je u prvoj rundi eliminisao Švajcarca Stena Vavrinku, 3:1 u setovima. Takođe, poznato je da bi Nadal i Đoković mogli da se sretnu u četvrtfinalu, a u dijelu "kostura" u kojem je Španac je i srpski teniser Filip Krajinović. Njih dvojica bi mogli da se sretnu u četvrtom kolu.

Poznato je da je Nadal prije dolaska u Pariz imao velike probleme sa povredom, zbog koje je dugo odsustvovao ovog proljeća, a onda je zaigrao u Madridu, gdje ga je pobijedio Karlos Alkaraz i u Rimu, gdje ga je eliminisao Denis Šapovalov. Ipak, zna se i koliko je ovaj grend slem bitan legendarnom španskom teniseru i sigurno je da će uraditi sve što može da bi iz meča u meč bio bolji i spremniji za ono što svi čekaju - duel protiv Novaka Đokovića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC