• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

4 I PO SATA DRAME! ZAKAZAN SPEKTAKL, ĐOKOVIĆ - NADAL: Kad god misliš da je Rafa GOTOV, on pokaže da može JOŠ!

Autor Milutin Vujičić

Rafael Nadal je pobedio Feliksa Ože-Alijasima posle prave drame na Rolan Garosu, ali je ipak zakazao duel sa Novakom Đokovićem.

 4 I PO SATA DRAME! ZAKAZAN SPEKTAKL, ĐOKOVIĆ - NADAL: Kad god misliš da je Rafa GOTOV, on pokaže da može JOŠ! Izvor: FoNet/AP/Cristophe Ena

Čim je održan žreb za Rolan Garos odmah su svi videli da ćemo u četvrtfinalu gledati duel Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, što je teniski klasik, ali malo je falilo da se to ne desi!

Iako je Novak Đoković danas lako izbacio Dijega Švarcmana i već "bukirao" svoje mesto, Rafael Nadal se žestoko mučio protiv Feliksa Ože-Alijasima. Kanađanin se dva puta vraćao u meč i izborio je peti set, a u njemu je Nadal ipak pokazao klasu i slavio je 3:2 (6:3, 3:6, 2:6, 6:3, 6:3)!

Možda će vas zanimati

Ono što je najveće iznenađenje je da Nadala mučio teniser koji uopšte nije specijalista za šljaku, nego Feliks kome daleko više odgovara tvrda podloga.

Uprkos prolasku u četvrtfinale, koje se igra u utorak, Nadal će biće pošteno potrošen. Proveo je čak četiri i po sata na terenu i pokazao je neočekivanu slabost u meču protiv Feliksa. To nam govori da je pobediv na Rolan Garosu, samo što možda nije imao pravog izazivača.

Uz to, Nadal je prethodnih nedelja imao dosta problema sa povredom i ne može se reći da je zaigrao na starom nivou na pariskoj šljaci, ali uvek pronađe dodatnu snagu.

Svakako će u duelu protiv Đokovića imati publiku na svojoj strani, kao što je to doduše bilo i prošle godine u polufinalu. Tada je Đoković odgrao maestralno i izborio finale u kome je posle pet setova i drame savladao Stefanos Cicipasa. Do sada na Rolan Garosu nema ni izgubljen set.

UŽIVO PETI SET:

6:3 - KRAJ! Nadal je u četvrtfinalu!

5:3 - Nadal je ipak napravio brejk!

3:3 - Za sad zaista izjendačen peti set... Nadal je od 40:0 dozvolio Kanađaninu da dođe do 40:30, i tu je bio kraj, dok je Rafa otišao korak dalje na gem svog protinika. Od 0:40 do 40:40, međutim potom je Ože-Alijasim pokazao da ne popušta pod pritikom i dobio je dva velika gema.

2:2 - Ne dozvoljava Ože-Alijasim da mu padne koncentracija, sada dosta lakše dolazi do gema.

1:1 - Nadal je imao brejk šansu i mogao je odmah na startu petog seta da poremeti Kanađanina, međutim dobro se snašao mladi teniser i prebrodio je napad "Bika sa Majorke".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC