• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal povrijeđen, a igra osam i po sati u dva dana!? Zbog ovog pitanja novinara se Rafa mrštio, pričao kao da je kraj!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Rafael Nadal je na konferenciji za medije pričao kao da se povlači iz sporta, podsjećao je na povredu koja ga muči, iako to nije djelovalo tako na terenu.

 Rafael Nadal se mrštio na pitanje novinara o povredi Izvor: YouTube/TennisFans Productions

Rafael Nadal je odigrao najbolji meč godine i uspio je da eliminiše Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa. Djelovalo je da će Nole uspeti da obezbijedi peti set, vodio je 5:2, međutim Rafu je "pogurala" publika što su na kraju krajeva obojica priznala na kraju susreta.

Đoković vjeruje da je 99,9 odsto publike bilo uz Rafu, dok i Nadal dodaje da je podrška za njega bila nevjerovatna, istakavši da misli da je zbog toga jer nisu znali još koliko puta će ga gledati na Rolan Garosu.

Nije prvi put da je Nadal spomenuo da mu je ovo možda i posljednje učešće na turniru koji je osvojio čak 13 puta pošto ga već tri mjeseca unazad muči povreda stopala. Nikome, pa ni Novaku Đokoviću, nije jasno kako se tako brzo oporavio i zaigrao na vrhunskom nivou u Parizu i izdržao je do sada sve napore.

Tako je samo u posljednjih 48 sati na terenu proveo osam i po sati, što mu je predočio jedan novinar na konferenciji za medije, na šta se Nadal odmah namrštio.

"Rekao sam vam u Rimu da ću imati doktora uz sebe, to vam pomaže. Nije trenutak da pričam o tome, rekao sam da ću pričati o tome kad se završi turnir. Dajem sve od sebe da igram na Rolan Garosu u najboljem stanju, poslije toga ne znam šta će se desiti. Ovdje ću biti u redu...", rekao je Nadal.

Da li razmišlja na terenu da mu je to možda posljednji Rolan Garos u karijeri i da zato igra još bolje?

"Dovoljno sam star da ne krijem stvari i ne govorim ono što ne mislim. Iskreno, ne znam šta će se desiti posle turnira. Ako se ne riješi to sa stopalom, to će postati ekstremno teško za mene. Uživam dok sam ovdje i ne razmišljam o budućnosti. Boriću se za rješenje, ali hoću samo da igram u polufinalu", objasnio je Nadal i dodao da prethodna tri mjeseca nisu bila laka za njega i da je zbog toga postao emotivan na terenu, ali da neće da priča o povredi.

Poručio je da sa Novakom ima dugu istoriju duela, koja traje godinama, ali da ovaj meč nije iz reda najvažnijih prosto jer se nije desio u borbi za trofej. Štaviše, Rafu čekaju još dva koraka.

"Ovo je još jedna epizoda rivalstva. Igrali smo već puno važnih mečeva i uvijek je važno, ali večeras je bilo samo četvrtfinale. To je razlika. Ali, opet je bio klasik, tako da nas trojica imamo veliku istoriju tokom toliko dugog perioda. Ta priča o najboljem mi nije važna, bitno je samo da mi ispisujemo istoriju, nije bitno ko će biti najveći ikada. Nivo nas trojice je isti, pa nije bitno ko je sa najviše grend slem titula", zaključio je Rafa.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC