• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šumaher čuo žestoke kritike! Bolid se prepolovio, a njega krive: "To ne smije sebi da dopusti!"

Autor Haris Krhalić

Ralf Šumaher je kritikovao svog rođaka Mika zbog incidenta na trci prethodnog vikenda.

 Ralf Šumaher kritikovao Mika Izvor: Profimedia

Mik Šumaher je prethodnog vikenda u Formuli 1 doživio jezivu nesreću. Šumaherov bolid je bukvalno prepolovljen u incidentu koji se dogodio na mokroj stazi na Velikoj nagradi Monte Karla, a pravo je čudo kako je nepovrijeđen napustio vozilo.

Izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u zid, a zadnji dio njegovog Hasa se odvojio. Bezbjedno je izašao iz bolida, praktično bez ogrebotine, ali postaje zabrinjavajuće da je već drugi put od početka sezone tako uništio svoj Has. I zbog toga ga je kritikovao čak i član porodice...

Ralf Šumaher, mlađi brat Mihaela Šumahera, "potkačio" je svog rođaka u kolumni koju je napisao za njemački "Skaj Sport", iako je u prethodnih godinu dana bio prilično blagonaklon prema Miku.

Dok su stizale kritike na račun mladog vozača, Ralf Šumaher je molio za strpljenje. Znao je da je pod velikim pritiskom pošto je sin velikog šampiona, i sam se nosio sa sličnim pritiskom zbog starijeg brata, međutim izgleda da ni sam više ne može da ga odbrani od napada i pridružio im se.

"Mik je imao vikend za zaborav. Krivica za incident na trci je samo njegova", napisao je bez ustručavanja Ralf Šumaher koji se u Formuli 1 takmičio od 1997. do 2007. godine.

"Ostali vozači su prošli tuda bez ikakvih problema, ali on nije. Prvo sam mislio da je bolidom udario u ogradu i da mu se guma polako izduvala, ali to nije bio uzrok sudara", dodao je nekadašnji vozač Džordana, Vilijamsa i Tojote, koji je tokom karijere ostvario šest pobjeda 

"Mik je prešao preko mokrog dijela i to nije smio da dopusti sebi. Ovo je, kao što smo vidjeli, nemilosrdno kažnjeno. Ne samo da je njegova trka bila gotova, već je i bolid teško oštećen, što će imati posljedice na proračun tima".

Iako je Has ostavio vrlo solidan utisak od početka sezone u Formuli 1, posebno u odnosu na prethodnu, Ralf Šumaher kritikuje i ekipu. Smatra da nisu konkurentni u mjeri u kojoj bi trebalo, pa vjeruje da moraju da unaprijede bolid kako bi i njegov rođak imao šansu da se takmiči.

"Moraju nešto da učine da Miku olakšaju život. A on mora da nauči da ovo ne smije da se događa...", zaljučio je Ralf Šumaher u autorskom tekstu.

Mik nije završio dvije od sedam ovogodišnjih trka, a najbolji je bio u Bahreinu kada su mu bodovi izmakli za dlaku. Završio je na 11. mjestu, a njegov klupski kolega Kevin Magnusen ostavio je daleko bolji utisak jer je skupio 15 bodova, iako je bolid probao tek nekoliko dana pred početak sezone usljed otkaza Nikiti Mazepinu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC