• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferari upropastio svog vozača, tako se gubi titula: Očajna strategija u Monte Karlu, "Čeko" napravio iznenađenje!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

I dalje će se u Ferariju pitati kako su uspjeli da upropaste sjajan vikend svog vozača Šarla Leklera.

 Perez-slavio-u-Monte-Karlu-Ferari-upropastio-Leklera Izvor: Profimedia/Paulo Maria / DPPI

Meksički vozač Serhio Perez trijumfovao je na Velikoj nagradi Monte Karla i tako pokazao da je u sjajnoj formi, pošto je na prethodnoj trci u Barseloni prepustio lidersku poziciju klupskom kolegi Maksu Ferstapenu.

Ferstapen će biti izuzetno zadovoljan što je nakon vrlo slabog vikenda na kraju kroz cilj prošao kao trećeplasirani, dok se između dva Red Bula našao i jedan Ferari. Svi su mislili da će to biti vozilo u kojem sedi Šarl Lekler, međutim ove nedjelje bolju trku odvezao je Karlos Sainc koji je imao dosta pehova ove sezone.

Na kraju će najnezadovoljniji biti Šarl Lekler. Istina, prvi put u karijeri završio je trku u Monte Karlu, ali nije iskoristio pol-poziciju, ni to što je bio apsolutno najbrži na stazi u petak i subotu.

Kiša mu je poremetila planove, ali još više može da bude ljut na svoju ekipu. Ferari nije imao dobru strategiju za trku, a najveći kiks napravili su kada su istovremeno u pit-stop pozvali obojicu vozača. Mislili su da će Saincu na vrijeme zamijeniti gume, ali kada je Lekler stigao u boks - njegov kolega i dalje je čekao mehaničare.

Zbog toga je Lekler žestoko pobjesnio i počeo da udara po volanu, a izgubio je dragocjeno vrijeme. Kada se opet vratio na stazu bio je iza vozača Red Bula i do kraja nije uspio da napravi preokret na teškoj stazi u Monte Karlu.


Peti kroz cilj prošao je Džordž Rasel (Mercedes), šesti je Lando Noris (Meklaren) i uz to je imao i najbrži krug trke, dok je sedmi kroz cilj prošao Fernando Alonso (Alpina). Španac je čuvao gume i napravio "vozić", usporio je sve vozače iza sebe, pa su u bodovima završili još Luis Hamilton (Mercedes), Valteri Botas (Alfa Romeo) i Sebastijan Fetel (Aston Martin).

Trku nisu završili Aleks Albon iz Vilijamsa, odnosno dva Hasa - Kevin Magnusen i Mik Šumaher koji je imao jezivu nesreću zbog koje mu se prepolovio bolid.

U generalnom poretku je i dalje prvi Maks Ferstapen sa 125 bodova, a potom slijede Šarl Lekler sa 116, Serhio Perez 110, Džordž Rasel 84, Karlos Sainc 83, Luis Hamilton 50, Lando Noris 47... Što se tiče konstruktora, Red Bul sa 195 bodova vodi ispred Ferarija koji ima 169, dok je treći Mercedes sa 120.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC