• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpkinja sa Kosova u finalu Rolan Garosa: Kristina piše istoriju, a cijela Francuska navija za nju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Cijeli Pariz gleda u Kristinu i nada se tituli!

 Kristina-Mladenovic-u-finalu-Rolan-Garosa Izvor: Profimedia

Novak Đoković nije uspio, ali imaće Srbija predstavnika u finalu Rolan Garosa! Doduše ne pod zastavom Srbije, ali svejedno jedna teniserka srpskih korijena igraće za trofej na drugom gredn slemu sezone i cijeli Pariz će navijati za nju!

Sjajna Kristina Mladenović je poslije titule sa Ivanom Dodigom u miks dublu na Australijan openu, sada u paru sa Karolinom Garsijom došla do finala Rolan Garosa u paru sa Karolinom Garsijom!

GARSIJA/MLADENOVIĆ - KIČENHOK/OSTAPENKO 2:6. 6:4, 6:2

Ovaj meč je trajao satima, pošto je nakon prva dva seta pala kiša, a meč se igrao na terenu "Suzan Lenglen". Sačekalo se dok su padavine stale, a onda je francuska kombinacija na oduševljenje publike uspjela da se plasira u finale.

Sada će se Kristina Mladenović boriti za svoju devetu grend slem titulu u dublu! Kao singl teniserka uspjela je da bude deseta na svijetu, ali u dublu dominira, pa tako ima četiri grend slem titule sa Australijan opena, tri sa Rolan Garosa i jednu sa Vimbldona. 

Rođena je na sjeveru Francuske, ali vuče korijene sa Kosova! Njen otac je Dragan Mladenović poznati rukometaš koji je neposredno prije njenog rođenja 1993. godine otišao u Francusku zbog sportske karijere. Majka Dženita je pošla sa njim, a iako održava veze sa Srbijom Kristina je odlučila da igra pod zastavom Francuske. 

Zbog toga je publika u Parizu obožava i ona im redovno donosi radost. Prvi put je osvojila Rolan Garos u ženskom dublu 2016. godine, potom 2019. a onda je 2020. odbranila titulu. Sada će ona i Karolina Garsija igrati finale sa američkim parom Koko Gof-Džesika Pegula.

Gof je američka senzacija koja je uspjela da uđe i u finale singla, a Džesiku Pegulu znamo kao ćerku milijardera koji je pobijedio Donalda Trampa!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC