• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piše se nova istorija tenisa - Novak je pao! Čekalo se krunisanje novog kralja, a onda je povreda sve promijenila!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U ponedjeljak će doći do velike promjene na ATP listi, ali nećemo dobiti novog vladara svjetskog tenisa.

 Novak-Djokovic-gubi-prvo-mjesto-na-ATP-listi. Izvor: Profimedia

Novak Đoković je svojim porazom u četrvrtfinalu Rolan Garosa izgubio prvo mjesto na ATP listi i već u ponedjeljak će pasti odatle! Iako je Danil Medvedev izgubio od Marina Čilića već u četvrtom kolu, znali smo prije turnira da Đoković jedino u slučaju osvajanja trofeja može da ostane na vrhu.

Novak će kada mu se izbrišu poeni osvojeni u Parizu naredne godine imati 6.770 bodova i pašće na treće mjesto na ATP listi.

Rafael Nadal koji je četvrti mu još uvijek ne prijeti, čak i u slučaju da u finalu savlada Kaspera Ruda i dođe do svoje 22. grend slem titule.

Naravno, Novak to ne bi volio zbog drugog parametra, a to je trka za naviše osvojenih grend slemova u karijeri. Poslije diskvalifikacije u Australiji Đoković je ostao na 20 titula, a Španac je pobjedom nad Medvedevom u finalu došao do 21. i sada juri 22. 

JEZIVA POVREDA SPRIJEČILA NOVO KRUNISANJE!

Izvor: Profimedia

Od ponedjeljka prvi reket svijeta biće Danil Medvedev, Rus koji će dočekati novu ATP listu sa 7.800 bodova. Odmah iza njega dolazi Aleks Zverev sa 7.025 bodova, a Novak će biti treći sa već pomenutih 6.770. A sve je moglo da bude drugačije!

Zverev je sa ovog grend slema pokupio 720 bodova zbog polufinala, a da je prošao Nadala bio bi nadomak prvog mjesta jer bi dobio još 480 poena. Njegova šansa da bude novi svjetski broj 1 bila je u slučaju da osvoji Rolan Garos, ali sve je spriječila jeziva povreda. Nakon što je izgubio prvi set, a u drugom došao do taj-brejka sa Rafaelom Nadalom Zverev je doživio težak pad.

Morao je na kolicima da bude iznijet sa terena, a na kraju je viđen i sa štakama kako napušta parisku šljaku. Sada ostaje da se vidi da li će ovo uticati na dalji tok sezone, tj. koliko će Zverev biti spreman za sezonu na travi.

ŠTA DALJE? 

Izvor: Profimedia

Sada nas čeka novi dio sezone u kome će biti jako malo bodova. Novak Đoković će izgubiti 2.000 poena koje je prošle godine osvojio kada je uzeo Vimbldon i neće imati gdje da ih odbrani. Sve to zbog dvije odluke - prvo Vimbldona da suspenduje ruske i bjeloruske tenisere, a onda i odluke ATP-a da zbog toga ne dodjeljuje bodove na ovogodišnjem turniru u Londonu.

Ono što je jasno je da se Novak sigurno nekoliko mjeseci neće vraćati na prvo mjesto, a da li će nakon Rolan Garosa Rafael Nadal opet biti u konkurenciji za to, vidjećemo. Hoće, ako osvoji turnir, ako ostane bez krune njegov zaostatak za Zverevom i Medvedevom biće preveliki. 

Ipak, ako je neki Novakov rekord bezbjedan, to je ovaj po broju nedjelja na vrhu ATP liste. A već na Vimbldonu "juriće" novi grend slem - svoj 21. u karijeri. Da li će to biti dovoljno za izjednačenje još jednog rekorda, vidjećemo već u nedjelju. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC