• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal osvojio Rolan Garos i pobjegao Novaku! Jedva hodao do Pariza, a onda se dogodilo čudo!

Autor Mladen Šolak

Španac očekivano lako trijumfovao u finalu Otvorenog prvenstva Francuske.

 Rafael-Nadal-osvojio-Rolan-Garos Izvor: FoNet/AP/Michel Euler

Rafael Nadal osvojio je Rolan Garos pobjedom protiv Norvežanina Kaspera Ruda u finalu, 6:3, 6:3, 6:0. Na taj način, Španac je osvojio svoj 22. grend slem trofej i dodatno je umakao Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru, koji dijele drugo mjesto na "vječnoj listi", sa po 20 pehara.

Rafin uspjeh djeluje još impresivnije ako se uzme u obzir da se čitavog proljeća mučio sa povredom stopala, da je govorio kako jedva hoda i da je imao velike probleme. Međutim, ponovo je na Rolan Garosu zaigrao kao preporođen, "punim gasom" savladao i Novaka Đokovića u četvrtfinalu, potom je protiv Saše Zvereva u polufinalu igrao dok se Nijemac nije povrijedio (krajem drugog seta), a onda je u finalu preslišao svog učenika.

Rud je živio i učio na Nadalovoj akademiji, upijao od njega znanje, ali je i dalje predaleko od nivoa na kojem je Španac, pogotovo na Rolan Garosu, koji je osvojio rekordni 14. put.

"Ja nisam povrijeđen, ja sam igrač koji živi sa povredom. To je nešto što je prisutno i nažalost iz dana u dan je teško, iskreno. Teško mi je ponekad da prihvatim ovu situaciju", govorio je Nadal nakon što je u Rimu izgubio od Denisa Šapovalova. Ipak, u Pariz je potom došao potpuno spreman i pucao je od snage. Na kraju se ispostavilo da je finale odigrao protiv Novaka, kako je i bilo prognozirano pri formiranju žrijeba.

Nadal je i u osmini finala imao veće napore nego u posljednja dva meča na turniru. Tada ga je Kanađanin Feliks Ože-Alijasim primorao da odigraju svih pet setova, a Španac je u petom trijumfovao 6:3 i zakazao spektakl protiv Novaka. Kada je preskočio te dvije prepreke, uradio je najveći dio posla oko osvajanja svog omiljenog turnira.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC