• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko sam primio injekcija? Bolje da ne znate! Nadal otvorio dušu o povredi: Tu je doktor, davao ih direktno u stopalo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rafael Nadal je na vječnoj listi grend slem šampiona dodatno pobjegao Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru, a poslije osvajanja Rolan Garosa je govorio o stanju svoje povrede stopala.

 Rafael-Nadal-umrtvio-stopalo-da-bi-igrao-na-Rolan-Garosu Izvor: Eurosport printscreen

Rafael Nadal je uspio da osvoji 14. Rolan Garos i ukupno 22. grend slem u karijeri! Ubjedljivom pobjedom u finalu protiv debitanta u mečevima za trofej Kaspera Ruda (3:0), Nadal je uspio da opravda ulogu favorita.

Ipak, nije se prije početka turnira činilo da će Rafa biti tako spreman, zbog velikih problema sa nogom. Nakon pobjede u Parizu, otkrio je i kako je uspio da sebi omogući priliku da se nađe na terenu.

Nadal je u razgovoru za "Eurosport" sa Barbarom Šet, Matsom Vilanderom i Timom Henmanom nakon meča otkrio da njegovo stopalo uopšte nema nikakav osjećaj, da je bilo injekcijama potpuno umrtvljeno, ne bi li mogao da nastupi.

Špancu je još 2005. godine, kada je imao 18 godina, ustanovljen Miler-Vajsov sindrom, degenerativna hronična povreda u stopalu zbog koje tokom najvećeg dijela karijere trpi velike bolove.

"Da nisam uopšte vjerovao, ne bih bio ovdje. Ali jeste veliko iznenađenje. Posebno, kao što svi znaju, priprema mi nije bila idealna. Bio sam van terena i treninga mjesec i po dana zbog problema sa rebrima, a onda se dogodila i noga", počeo je Španac.

"Taj problem je uvijek tu, ali u Rimu je bilo posebno teško. Imao sam doktora ovdje sa mnom, ne znam kako da kažem na engleskom šta smo tačno uradili, ali igrao sam bez osjećaja u stopalu. Sa injekcijom u nerv, da bi stopalo 'zaspalo', zato sam mogao da igram", objasnio je Nadal proces njegovog osposobljavanja za igru.

Barbara Šet ga je upitala koliko injekcija je morao da primi tokom dvije nedjelje trajanja Rolan Garosa.

"Bolje da ne znate koliko", odgovorio je Nadal i tako stavio svima do znanja kroz šta je morao da prođe da bi došao do titule u Parizu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC