• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafa, sjeti se šta si pričao o Novaku Đokoviću: Prozivao najboljeg na svijetu, a sada povrijeđen slavi 22. grend slem!

Autor Haris Krhalić

Slavni španski teniser stigao do 22. grend slem titule u karijeri uz ogromne bolove u stopalu, a prije godinu i po dana imao je nepotrebne komentare na Đokovićev račun.

 O Nadalovoj povredi Izvor: Profimedia

Iako je njegov nastup u Parizu bio pod znakom pitanja, Rafael Nadal je veoma ubjedljivo stigao do titule na Rolan Garosu. Bio je to njegov 14. pehar osvojen na drugom grend slem turniru sezone, a mnoge navijače ovaj nastup podsjetio na licemjerstvo španskog tenisera.

Danas cijeli svijet priča kako je on povrijeđen stigao do titule, uz velike bolove i injekcije koje je dobijao da bi mogao da hoda, a sam teniser je prije godinu i po dana zbog slične situacije prozivao Novaka Đokovića!

Najbolji teniser svijeta je u januaru 2021. godine osvojio Australijan open, iako je završnicu tog turnira odigrao povrijeđen. U trećem kolu, tokom duela sa Tejlorom Fricom, Novak je doživio povredu trbušnog zida zbog koje je do kraja takmičenja imao ogromnih problema i razmišljao o odustajanju.

Često su mogle da se vide kinesio trake izlijepljene po njegovom tijelu, a kolege su bile u šoku kako može da igra tenis sa tom povredom. Da je stvarno povrijeđen nisu vjerovali Tejlor Fric, Stefanos Cicipas i Rafael Nadal, koji je bio najglasniji tom prilikom.

"Zavisi od toga kakvu povredu imate. Da li imate nešto slomljeno, ili imate istegnuće trbušnih mišića - na primjer. Ako imaš prave fizičke probleme, nećeš pobijediti. Ako imaš neki bol i ne stavlja te u situaciju da te limitira, tvoje pokrete, onda možda možeš da nađeš način. Ali kada stvarno, stvarno imaš povredu, onda je nemoguće tako osvojiti turnir", rekao je Nadal sredinom februara 2021. godine.

Ovako je izgledao Novakov i Rafin meč na Rolan Garosu:

Podsjećamo, Rafael Nadal je odmah nakon meča u Parizu pričao kako je tokom čitavog turnira primao injekcije, koje su mu umanjivale bolove u stopalu. On se već godinama bori protiv bolesti sa kojom će morati da živi i nakon igračke karijere, a zbog koje mu je otežano kretanje.

Riječ je o Miler-Vajsovom sindromu koji pogađa središnji dio stopala, a eventualni prelom kostiju u tom dijelu tijela mogao bi da bude katastrofalan za slavnog tenisera jer je pitanje da li bi od takve povrede ikada mogao da se oporavi. Između ostalog, i zbog toga Nadal pravi pauze između turnira i precizno bira šta želi da igra.

To će nastaviti da radi dok ne pronađe neko dugoročno rješenje...

Ovako je jedan navijač podsjetio Rafu na njegove izjave:

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC