• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ovako ne mogu dalje, moram da nađem rješenje": Nadal u problemu - Injekcije pred svaki meč, to drugo neću da uzimam!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rafael Nadal je osvojio 22. grend slem u karijeri trijumfom na Rolan Garosu, ali je poslije meča u najvećoj mjeri govorio o budućnosti svoje karijere i ozbiljnosti povrede s kojom se bori već 17 godina.

 Rafale Nadal o povredi stopala i injekcijama Izvor: Twitter/@tjcope/Printcreen

Iznova i iznova - Rafael Nadal uspijeva da pomjera granice! Legendarni španski teniser stigao je do 14. trofeja na Rolan Garosu i ukupno 22. grend slem titule u karijeri.

Time je poboljšao sopstveni istorijski rekord po broju grend slem trofeja, a poslije meča, Nadal je otkrio da zbog svojih problema sa povredom stopala ovako više neće moći dalje. Drugo rješenje će morati da pronađe ako bude želio da se takmiči na najvišem nivou.

Možda će vas zanimati

Nadal je odmah poslije pobjede nad Kasperom Rudom (3:0) u finalu govorio o tome da je zbog problema sa stopalom morao da prima mnogo injekcija tokom čitavog turnira.

Miler-Vajsov sindrom, koji mu je ustanovljen 2005. godine, pravi mu velike probleme, a kako vrijeme odmiče, tako su i ti problemi sve ozbiljniji. Zbog toga je Nadal protiv Ruda igrao sa injekcijama 'umrtvljenim' stopalom, kako ne bi osjećao bol.

"Ne mogu da nastavim da igram sa mojom nogom 'uspavanom'. Rješenje mora da se pronađe. Volio bih da nastavim da se takmičim, tako da ću sljedeće nedjelje razgovarati sa nekoliko doktora i vidjeti kakve su opcije. Primiću tretman i nadam se da će mi pomoći", rekao je Nadal na konferenciji za medije po osvajanju trofeja.

Španac je bio upitan hoće li igrati na Vimbldonu ove sezone, ali on nije mogao da ponudi konkretan odgovor.

"Igraću na Vimbldonu ako moje tijelo kaže da će biti spremno da bude na Vimbldonu. To je to. Vimbldon nije turnir koji želim da propustim. Mislim da niko ne želi da ga propusti. Volim Vimbldon, imao sam dosta uspjeha tamo. Igrač kao ja treba da bude uvijek spreman da igra. Ako me pitate da li ću da igram na Vimbldonu, ne mogu vam dati jasan odgovor. Hajde da vidimo kako će oporavak teći, ne znam."

Novinare je zanimalo i koliko je tačno injekcija morao da primi tokom Rolan Garosa ne bi li mogao da igra.

"Ne želim da vam pričam koliko sam injekcija primio, zato što kao što možete da zamislite, morao sam da primim mnogo anti-inflamatornih lijekova. Prije svakog mogućeg meča sam morao da primam i injekcije."

Ipak, Rafa je potom razjasnio da ne planira da uzima još više injekcija nego do sada, kako bi mogao da nastupi na Vimbldonu ili nekom drugom turniru.

"Ne, možda moj engleski nije bio dovoljno jasan. Ne, neću to raditi... Vimbldon jeste prioritet, uvijek je bio. Ako sam spreman da igram sa anti-inflamatornim lijekovima - da, ali sa anestetičkim injekcijama - ne. Ne želim sebe da opet stavljam u takvu poziciju. Može da se desi jednom, ali nije to filozofija života koju želim da slijedim. Tako da vidjećemo. Pozitivno gledam na sve. Vidjećemo šta će se desiti", poručio je Rafael Nadal.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC