• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković je favorit na Vimbldonu, ali mu jedan igrač prijeti: Rafa mu nije glavni rival, već on!

Autor Haris Krhalić

Novak Đoković je prvi favorit na Vimbldonu po mišljenju stručnjaka, ali mu prijeti jedan teniser...

 Stručnjaci smatraju Matea Beretinija glavnom rivala Đokoviću na Vimbldonu Izvor: Fonet/PA/Steven Paston

Vimbldon počinje u ponedjeljak. Novak Đoković prvi izlazi na Centralni teren, a pred sam start takmičenja krenule su prognoze o pobjedniku.

Tako je američki "ESPN" razgovarao sa teniskim stručnjacima o prognozama za turnir. Među njima su i bivši igrači Kris Evert i Bred Gilbert. Njih 11 dalo je odgovorn na isto pitanje - Ko će osvojiti turnir u muškoj konkurenciji. Interesantno je što su skoro svi izabrali Novaka, a za drugog favorita nisu stavili Rafaela Nadala, već Matea Beretinija.

Pročitajte šta oni očekuju od muškog singla na trećem grend slemu sezone...

KRIS EVERT

"Đoković će osvojiti, jer voli travu, osjeća se komforno sa kretanjem i mobilnošću na nezgodnoj površini. Ima najbolju kombinaciju servisa i riterna, uz mentalnu snagu je jak kao stena."

Kris Evert
Izvor: Instagram/chrissieevert

LUK JENSEN

"Đoković je zdrav i gladan uspjeha. Osvojio je Vimbldon šest puta, sada ima dva grend slema manje od Nadala i to je još jedan motiv. Loptica nisko odskače na travi i to je savršeno za Novaka i njegovo prvoklasno kretanje i igru."

PEM ŠRIVER

"Đoković, jer je najbolji. Najiskusniji je na travi od svih i žarko želi da bude ispred Nadala po broju grend slemova.

KLIF DRAJSDEJL

"Đoković, jer je svjež poslije prinudne pauze koju je imao. Igrači iz sljedeće generacije su blizu, ali sedam mečeva na tri dobijena seta, to može da bude previše za njih.

BRED GILBERT

"Đokovć je glavni favorit. Prošle godine bih ga izabrao kao prvaka bez premca, ali ove godine nije igrao tako dobro, mada je i dalje najbolji igrač na travi. Naravno, to ne mora ništa da znači, jer je Nadal stigao poslije sjajne serije turnira, osvojio je Rolan Garos i Australijan open i napada kalendarski grend slem. Ako prođe prvu nedjelju, onda je i Rafa u igri."

Bred Gilbrt i Novak Đoković
Izvor: YouTube/Talks at Google/MN Press

D'ARSI MEJN

"Đoković. Tri puta uzastopno je osvajao ovaj turnir sa razlogom i sada se bori da se vrati u pravu formu. Prvi je nosilac, jer nema Medvedeva i Zvereva, ima dobar žrijeb i teško mi je da vidim ko može da ga pobijedi. Mateo Beretini možda ima najbolje šanse da ga izazove, ali ne mogu da se sastanu prije finala. Novak je baš njega dobio u finalu prošle godine."

TOM HAMILTON

"Romantičar u meni želi da kaže Nadal, ali je teško reći dokle njegov članak može da izdrži. Đoković je vjerovatno favorit na Vimbldonu, ali moj glas ide Beretiniju. Pobijedio je i u Kvinsu i Štutgartu i pokazao je da se vratio poslije povrede."

SAJMON ČEJMBERS

"Vjerovatno Đoković, ali u isto vrijeme je na njemu veliki pritisak. idi ovaj turnir vjerovatno ka šansu da se približi Nadalu. Rafa nije osvojio ovaj pehar već 12 godina, mada je prošlo 13 u Australiji prije ove sezone. Izgleda spremno. Tu je i Beretini koji je pokazao da je impresivan na ovoj podlozi, ima šansu da dođe do finala, a ako to uradi, sve je moguće."

BIL KONELI

"Beretinijeva sjajna forma u posljednje vrijeme me stavlja na test, kao i iskušenje da glasam za Nadalovu grend slem magiju. Ipak, sve kreće od Đokovića. Volio bih da je Novak igrao više turnira. Ja sam jedan od onih koji kaže da ne treba ići protiv nekoga ko je u seriji, a Đoković se nalazi u fenomenalnoj seriji uspjeha na travi."

Novak Đoković i Mateo Beretini
Izvor: Fonet/PA/Steven Paston

AIŠVARJA KUMAR

"Moram da kažem - Đoković. Još uvijek nije osvojio nijedan grend slem ove godin, lai ja Vimbldonu je drugačija vrsta zvijeri. Ubitačan je na ovoj podlozi. Ako ne bude iznenađenja i ako se sastane sa Rafom u finalu, onda će biti veliki favorit za titulu, za razliku od Rolan Garosa."

OHM JONGMIŠUK

"Napravila se prava drama oko Đokovića od poraza na prošlogodišnjem finalu US opena, ali mi djeluje da je ovo momenat u kom bi mogao da spasi ovu sezonu i da preokrene stvari. Nije igrao dominantno kao što zna i umije, ali bi trebalo da izdrži ovdje. Tu su Beretini, Karlos Alkaraz i Hubert Hurkač koji se nadaju da bi mogli da ga iznenade prije nego što stekne ono nezadrživo samopouzdanje."

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC