• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl na Svjetskom prvenstvu! Zakazan derbi između Srbije i Hrvatske - evo kada će sve stati zbog klasika!

Autor Haris Krhalić

Odlučeno je - Srbi i Hrvati igraće derbi četvrtfinala!

 Srbija Hrvatska Svjetsko prvenstvo vaterpolo Izvor: MN PRESS

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Mađarskoj protiv najvećeg rivala, Hrvatske, u srijedu od 16 časova. To je odlučeno trijumfom "barakuda" protiv Gruzije u osmini finala, 13:7, čime je samo formalizovano ono što je bilo jasno još krajem grupne faze, kada je Hrvatska odigrala neriješeno protiv Grčke, pa završila kao drugoplasirana u Grupi B.

Srbija i Hrvatska posljednji put su se sreli u završnici Svjetskog prvenstva 2017. u Budimpešti, kada je ekipa Ivice Tucka pobijedila tim Dejana Savića 12:11, poslije velike borbe i impresivnih partija Andrije Prlainovića na strani Srbije (6 golova), odnosno Sandra Sukna i Mara Jovovića na hrvatskoj (po tri pogotka). Naravno, u proteklih pola decenije ekipe su pretrpjele velike promjene, pogotovo nakon što je Srbija nakon trijumfa na Olimpijskim igrama u Tokiju krenula dalje bez skoro pola šampionskog tima.

Novi Savićevi "delfini" u grupnoj fazi su uz oscilacije u igri pobijedili Ameriku, kada nije dobro funkcionisala odbrana (17:13), a potom i Australiju, u meču u kojem je bilo uspona i padova u napadu (6:5). U posljednjoj rundi, Srbi su pokazali snagu u duelu protiv Kazahstana (22:3) i osvajanjem prvog mjesta dobili dane odmora od subote do srijede, tokom kojih su iz Segedina prešli u Budimpeštu i tamo odigrali i jedan test-meč pred nokaut fazu.

Pobjednik duela Srbija – Hrvatska igraće u polufinalu protiv boljeg iz susreta Španija – Crna Gora, dok su na drugoj strani "kostura" direktan plasman u četvrtfinale izborili Mađarska i Grčka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC