• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi spremni za spektakl - slijedi derbi sa Hrvatima!

Autor Nemanja Stanojčić

U četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Mađarskoj Srbija će igrati protiv Hrvatske.

 Srbija protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu Izvor: MN PRESS

Veliki derbi svjetskog vaterpola u novoj eri za obje reprezentacije - Srbija i Hrvatska odigraće meč u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. U srijedu od 16 časova će u Budimpešti odmjeriti snage.

Pred taj okršaj sa srpskim i hrvatskim novinarima razgovarali su učesnici predstojećeg okršaja. "Delfini" su puni samopouzdanja i jedva čekaju predstojeći okršaj.

"Ovo je vaterpolo klasik koji svi vole da gledaju. Oba tima su pretrpjela veliki broj izmjena u odnosu na Tokio. Našoj ekipi dosta znači igranje na Svjetskom prvenstvu u Gvandžuu. Znamo težinu četvrtfinala. Moramo da budemo, prije svega psihički spremni, jer fizički jesmo. Poznajemo ih, znamo adute, odlučuje hladna glava", rekao je Dušan Mandić.

Jedan od najiskusnijih u timu kapiten Branislav Mitrović zna da je četvrtfinale najbitnija utakmica na takmičenju.

"Ovo je prva ozbiljna utakmica za novu ekipu. Odličan je protivnik. Motivisani i mentalno maksimalno spremni možemo da im pariramo. Mi iskusniji ćemo pokušati da mlađe kolege koji je ovo veliki ispit usmjerimo na takmičarski put i da ekipu pripremimo da pruži maksimum, pa šta bude. Generalno Hrvati primaju malo golova. Odbrana otvara napad koji tada funkcioniše kako treba. Tendencija je ovdje veliki broj isključenja, tada je broj pogodaka veći. Najbitnije je da pobijedimo", jasan je Mitrović.

U Srbiji sa Igara u Tokiju nema braće Pijetlović, Filipovića, Prlainovića, Aleksića, S.Mitrovića i Dedovića. Hrvati su bez Marcelića, Garsije, Jokovića, Bušlja, Lončara, Macana, Obradovića i Miloša.

"Imali smo kvalitetne pripreme. Najbitnija je ovo utakmica na svakom takmičenju. Znamo šta treba, daćemo svoj maksimum. Vidjećemo koliko to vrijedi. Promijenili smo sastave, vrhunski tim su Hrvati i i dalje. Biće jako teška utakmica. Dosta zavisi od nas, ali je sve otvoreno", kaže Nikola Jakšić.

Strahinja Rašović ne može da dočeka početak...

"Došli smo zbog ovih dana odluke. Vjerujem u svoj tim. Jedva čekam da počne utakmica. Igrali smo na početku godine, bilo je neriješeno. Nema tajni, godinama unazad je to pravi spektakl, siguran sam da će tako biti i u narednom periodu. Odlučiće želja, motivacija, zajedništvo. Bodrimo se i tako će biti do kraja. Jeste prvi put ovakav meč za nas ali ponašamo se kao da je sto prvi", zaključio je Rašović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC