• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Totalni raspad na Vimbldonu - Nadal je to jedva dočekao! Korona pokosila njegov dio žrijeba, još jedan as se povukao!

Autor Haris Krhalić

Rafael Nadal samo gleda kako najopasniji rivali u njegovom dijelu žrijeba odustaju od takmičenja zbog virusa korona.

 Roberto Bautista Agut zaražen koronom Izvor: Profimedia/Friso Gentsch/dpa

Korona nastavlja da pravi haos na Vimbldonu i to u dijelu žrijeba gdje se nalazi Rafael Nadal! Nakon što su iz tog dijela žrijeba zbog zaraze koronom morali da se povuku prvo Marin Čilić, a potom i Mateo Beretini, sada je to isto uradio Roberto Bautista Agut. 

Španski teniser je bio 17. nosilac na turniru i u prvom kolu je savladao Mađara Atilu Balaša sa 6:1, 6:0, 6:3, a u drugom je trebalo da igra sa Kolumbijcem Danijelom Elahi Galan Riverosom. Ipak, sada je zvanično objavio da se povlači sa turnira.

"Danas sam obavijestio Vimbldon o mom povlačenju. Testirao sam se pozitivno na kovid 19. Srećom simptomi nisu mnogo ozbiljni, ali mislim da je ovo najbolja odluka. Hvala svima na podršci, uskoro se vraćam", naveo je iskusni Španac. 

Bautista Agut je sjajan na travi i najveći rezultat karijere mu je polufinale Vimbldona 2019. godine koje je izgubio od Novaka Đokovića u četiri seta. Sa druge strane Galan Riverosu će ovo biti najbolji plasman u karijeri. 

Najveće ime koje je ostalo u Nadalovom dijelu žrijeba je bez sumnje Stefanos Cicipas, a od igrača koji dobro igraju na travi tu su i Nik Kirjos, Džek Sok i Denis Šapovalov, ali malo konkurencije ostaje iskusnom Špancu.

Sa druge strane kod Novaka Đokovića u gornjem dijelu žrijeba situacija je drugačija. Mlade nade Janik Siner i Karlos Alkaraz su tu, a opasni rivali mogu da budu i najbolji britanski teniser Kameron Nori, Tomi Pol, Frensis Tijafo, Saša Bublik, Džon Izner ali i naredni protivnik Miomir Kecmanović.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC