• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak osvojio Vimbldon, a za to je kažnjen - pao je na tek 7. mjesto ATP!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Od ovog ponedjeljka Novak Đoković je tek sedmi teniser svijeta, iako je osvojio Vimbldon. Presedan kakav se ne pamti u istoriji bijelog sporta.

 Novak Đoković pao na 7. mjesto ATP liste Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je u nedjelju sedmu titulu na Vimbldonu pošto je u finalu savladao Nika Kirjosa poslije preokreta (3:1), međutim samo dan kasnije "kažnjen" je zbog toga.

Usljed "rata" koji vode Vimbldon i ATP, ovogodišnji grend slem turnir u Engleskoj se ne boduje, pa je tako Novak Đoković izgubio najviše iako je krunisan usred Londona. Đokoviću je tako učinjena velika nepravda, pošto se ne pamti da je neko osvojio grend slem trofej, a onda na ATP listi pao za čak četiri pozicije!

Tako je Novak Đoković od ovog ponedjeljka tek sedmi teniser svijeta. Ne samo da Đoković nije dobio bodove za ovogodišnji trijumf, nego mu je oduzeto 2.000 za pobjedu od prošle godine.

Srpski teniser je to i znao prije dolaska na Vimbldon, protivio se, međutim na kraju je poručio da želi da učestvuje jer voli da igra na Vimbldonu. I dok je namjera Vimbldona da zabranom Rusa njima naprave problem - Danil Medvedev je izgubio samo 180 poena, a Novak Đoković više od deset puta više.

Medvedev tako sa 7.775 bodova i dalje drži prvo mjesto i ima ogromnu prednost u odnosu na Đokovića (4.770) kome prijeti gubitak i 1.200 bodova sa US Opena, ako ga u međuvremenu ne puste u SAD.

Drugo mjesto na ATP listi drži Aleksander Zverev (6.850), dok je Nadal uprkos povlačenju sa turnira u polufinalu napredovao za jednu poziciju i sada je treći sa 6.165 bodova. Između njega i Đokovića su još Cicipas (5.150), Kasper Rud (5.050) i Karlos Alkaraz (4.845),

Iako je jasno da Đokovića više "ne žulja" prvo mjesto ATP liste na kome je proveo 370 sedmica, jasno je da sedmo mjesto nije dobro zbog težeg žrijeba na turnirima na kojima bude učestvovao u budućnosti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC