• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer poslao Nadalu "ljubavno pismo", a o Novaku ni riječ! Mladi teniser ih naučio lekciju: Sjetite se da čestitate...

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Rodžer Federer nije objavio ni slovo o Novaku Đokoviću poslije titule na Vimbldonu.

 Federer i Nadal  nisu čestitali Đokoviću Izvor: Profimedia

Novak Đoković je u nedjelju osvojio sedmi trofej na Vimbldonu i tako je zvanično preskočio Rodžera Federera na još jednoj listi. "Skinuo" mu je prvo rekord po broju sedmica na vrhu ATP liste, a sada ga je pretekao i po broju grend slem titula - Đoković ima 21, a Federer je na 20 i izvjesno je da će sa tim brojem i završiti karijeru.

Ispred je i dalje Rafael Nadal koji ima 22 grend slem titule, a zanimljivo je da je Federer "ljubavnim pismom" čestitao Špancu kada ga je pretekao u januaru na Australijan openu, dok u slučaju srpskog asa mudro ćuti.

Teško je povjerovati da Rodžer Federer nije gledao finale Vimbldona, turnira na kome je poput Đokovića sedam puta podizao pehar, ali je očigledno odlučio da - makar javno - prećuti novi uspjeh srpskog tenisera. Nije mu čestitao na osvajanju Vimbldona iako su prije samo nekoliko dana zajedno ćaskali na Centralnom terenu...

Bio je to njihov prvi susret poslije dugo vremena, ali izgleda da Federer ipak više voli da "njeguje" odnos sa Nadalom, kome je sastavio dugačko pismo kada je došao do 21. grend slema.

"Prijatelju i velikom rivalu Rafaelu Nadalu srdačno čestitam na tome što je postao prvi čovjek koji je osvojio 21. grend slem titulu. Prije nekoliko mjeseci smo se šalili da smo obojica na štakama. Nevjerovatno. Nikad ne potcjenjujte velikog šampiona. Tvoja nevjerovatna radna etika, posvećenost i borbeni duh su inspiracija za mene i za bezbroj ljudi širom svijeta. Ponosan sam na to što dijelim ovu eru s tobom i počastvovan sam što imam ulogu u tome da te guram da ostvaruješ sve više i više, kao što si i ti meni radio u posljednjih 18 godina... Siguran sam da ćeš imati još ostvarenja u budućnosti, ali sada uživaj u ovome!", napisao je tada Federer o Nadalu koji je potom osvojio i Rolan Garos.

Interesantno, Đokoviću nije čestitao ni Rafael Nadal, prvi teniser svijeta Danil Medvedev je "kulirao" Vimbldon poslije zabrane i gledao je umjesto toga Formulu 1, dok je jedino Stefanos Cicipas od igrača iz vrha uputio čestitku javno.

"Uvijek se sjetite da čestitate šampionu koji je mnogo žrtvovao za sport. Čestitam, Novače, na besprijekornom turniru i trijumfu! Zaslužio si...", napisao je Cicipas na svom Tviteru i time možda čak i "potkačio" ostale kolege koji se nisu sjetili da pogledaju finale Vimbldona.

Podsjetimo, Rodžer Federer je napravio dugu pauzu i zbog toga je sada "izbrisan" sa ATP liste.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC