• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Đoković i Kirjos su najveće žrtve" - cijeli svijet priča o tome: Mediji iz Australije sada brane Novaka!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jedan od najpoznatijih australijskih medija stao je na stranu Novaka Đokovića zbog bizarne situacije u kojoj se našao.

 Novak Đoković i Nik Kirjos žrtve Vimbldona Izvor: Profimedia

Novak Đoković i Nik Kirjos su nam priredili spektakl u finalu Vimbldona, Srbin je osvojio svoju 21. grend slem titulu, a o njima dvojici pričaće se još neko vrijeme. Čak i mediji u Australiji, koji su početkom godine bili protiv Novaka Đokovića, sada shvataju u kako se čudnoj situaciji on našao.

Ugledni sajt "7news" u autorskom tekstu piše kako su upravo Đoković i Kirjos najveće žrtve neobične situacije koja se trenutno dešava u svjetskom tenisu. Ni krivi ni dužni njih dvojica su ispaštali zbog odluke Vimbldona da zabrani učešće Rusima i Bjelorusima, ali i odluke ATP-a da zbog toga oduzme bodove sa trećeg grend slema.

Možda će vas zanimati

Baš zbog toga što se na Vimbldonu nisu osvajali bodovi, Novak Đoković je od juče 7. teniser svijeta. On je izgubio dvije hiljade bodova koje je osvojio prethodne sezone, kada je takođe bio šampion prestižnog turnira u Londonu. Rekorder po broju nedjelja na prvom mjestu ATP liste ovako nisko nije bio još od pauze koja je uzrokovana operacijom lakta, a teniski fanatici širom svijeta navikli su da ga vide u samom teniskom vrhu.

Situacija nije mnogo bolja ni kod Nika Kirjosa. Australijanac je na novoj listi pao sa 40. na 45. mjesta, što znači da su sve manje šanse da bude nosilac na US openu. Da su se računali bodovi sa Vimbldona, Kirjos bi već bio u vrhu ATP listi i praktično bi obezbijedio ulogu nosioca. Ovako će imati veoma težak posao u Njujorku, gdje bi protiv najboljih na svijetu mogao da igra već u prvoj rundi.

Tamo se vjerovatno neće sastati sa Novakom, kojem SAD i dalje zabranjuju ulaz na turnire jer nije vakcinisan. Đoković se nada da bi to moglo da se promijeni u narednim nedjeljama, a i sinoć u Beogradu je istakao da bi volio da učestvuje na posljednjem grend slemu sezone. Ukoliko to ne bude slučaj, Nadal će imati priliku da se ponovo udalji na dva velika trofeja razlike, a vidjećemo da li će Novak početkom naredne godine u Melburnu imati priliku da se bori za trofej!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC