• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Amerikanci se podigli zbog Novaka: Pustite ga da dođe! Vrijeme curi, a više od 10.000 se bori da Nole igra na US openu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Velika borba da Đoković ode preko okeana!

 Amerikanci žele Novaka Đokovića na US openu Izvor: Profimedia

Na poznatom sajtu za peticije, "Čejndž" (Change.org), koji je osnovan u Kaliforniji i koji je vođen iz San Franciska, pokrenuta je peticija za dopuštanje Novaku Đokoviću da uđe u SAD i da nastupa na tamošnjim turnirima iako nije vakcinisan.

Na sajtu sa više od 400 miliona korisnika, iz čak 196 zemalja, peticiju je do sada potpisalo više od 10.100 ljudi i trenutni cilj je da taj broj bude 15.000.

Možda će vas zanimati

"Apsolutno nema razloga u ovoj fazi pandemije da se Đokoviću ne dopusti da igra na US openu 2022. Vlada SAD i teniska federacija moraju da se udruže i da mu dozvole da igra. Ako nevakcinisani američki igrači imaju pravo da nastupe, Đokoviću to isto mora biti dozvoljeno, jer je legenda te igre. Teniska federacijo, omogući to!", piše u obrazloženju peticije koju korisnici potpisuju iz minuta u minut.

Potpisnici peticije ostavili su niz komentara, pa je tako napisano i da "ne postoji zdravstveni osnov prema kojem se najboljem teniseru svijeta ne dopušta da učestvuje na US openu", a ima i poziva da "prestane diskriminacija" i da "Đokovića puste da igraju". "Nevakcinisana osoba nije bolesna osoba. SAD bi trebalo da budu vodeći primjer poštovanja ličnog izbora kao ljudskog prava", takođe je navedeno u komentarima.

Na ovom sajtu bilo je poznatih i veoma uticajnih anketa, pa je tako u vrijeme protesta zbog policijskog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda pokrenuta peticija koja je imala skoro 19 miliona korisnika. U Đokovićevom slučaju, na toj platformi trče trku sa vremenom, jer je sve manje šanse da Amerikanci "podignu rampu" Novaku i da mu odobre ulazak u zemlju bez vakcine. Sa druge strane, on je nekoliko puta istakao da je uradio sve šta je mogao i da ne planira da se vakciniše.

"Nadamo se dobrim vijestima, da ću moći da uđem u Ameriku i da igram. Međutim, nema mnogo vremena da se neke stvari promijene. Šta je do mene, ja sam uradio. Ono što mogu da uradim sam uradio, drugo šta mi savjetuju - ja neću", poručio je Novak nakon trijumfa na Vimbldonu.

US open će početi u ponedjeljak, 29. avgusta i Novak bi u slučaju da otputuje na tom turniru imao šansu da se izjednači sa Rafaelom Nadalom u broju osvojenih grend slemova. Ako se to ne dogodi, što je sada izvjesno, Španac će dati sve od sebe da poveća prednost na "vječnoj listi" za dva trofeja. On je na nedavno održanom Vimbldonu morao da se povuče zbog velikih zdravstvenih problema, ali je sada već na nogama i spreman da igra.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC