• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriveno - ovo je pravi razlog Fetelovog povlačenja: Katastrofa na stazi ga slomila, tad je rekao da je dosta!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sebastijan Fetel završava jednu od najvećih karijera u Formuli 1 ikada, a odluka je pala ove sezone nakon jednog debakla.

 Zasto-se-Sebastijan-Fetel-povlaci Izvor: Profimedia/XPB/Press Association Images

Sebastijan Fetel je objavio da će završiti karijeru na kraju ove sezone u Formuli 1, a odmah nakon toga njegove kolege su stale na noge i tražile od njega da ostane u sportu, makar na funkciji u asocijaciji vozača.

A sada je otac četvorostrukog prvaka Formule 1 izašao u javnost i otkrio šta je stvarni razlog zbog koga Nijemac ne želi više da se trka. Norbert Fetel ističe da jednostavno njegov sin ne vidi šansu da ponovo bude šampion.

"Šteta, ali razumijem ga... Imao je nevjerovatnu karijeru, ali u Austriji je dotakao najnižu tačku. Povrijedilo ga je to što je morao da vozi na samom začelju. To je sigurno pokrenulo njegovu odluku", objasnio je Norbert Fetel.

U Austriji je Fetel završio trku kao 17. na tabeli, sa više od kruga zaostatka za Leklerom i Ferstapenom koji su se borili za čelnu poziciju Sa 35 godina on ne želi da ima takvu ulogu nakon karijere u kojoj je vozio 289 trka i pobijedio 53 puta. Zlatno doba karijere mu je bilo od 2010. do 2013. godine kada je nanizao svoje četiri titule, a te 2010. godine je sa 23 godine i 134 dana postao najmađi šampion. 

Vozio je za BMV Zauber, Toro Roso, Red Bul, Ferari i sada je u Aston Martinu. Njega će naredne godine neko zamijeniti u bolidu ovog tima, a za sada se kao kandidati za to mjesto spominju Fernando Alonso, Danijel Rikijardo, Mik Šumaher, Aleksandar albom, Pjer Gasli, Oskar Pjastri i Nik de Frajs. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC