• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal šokantno počeo, pa očitao lekciju rivalu! Rafa slavio - moguć sudar sa Srbinom u Njujorku!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Španski teniser izgubio je prvi set od nepoznatog igrača, pa se onda "probudio"...

 Rafael-Nadal-pobijedio-na-startu-US-opena. Izvor: Profimedia

Rafael Nadal nije dozvolio senzaciju. Izgubio je prvi set protiv malo poznatog tenisera, pa je onda održao lekciju mladom kolegi i došao do pobjede na startu US opena. Prebrodio je prvo kolo protiv Rinkija Hijikate i pokazao zašto je jedan od glavnih favorita za pehar u Njujorku - 4:6, 6:2, 6:3, 6:3. 

Mladi australijski igrač (21) savršeno je počeo meč na "Artur Ešu". Uzeo je set protiv velikog šampiona. Napravio je 198. teniser svijeta veliko iznenađenje na taj način i vjerovatno šokirao i samog sebe. Teško da je i u najljepšim snovima to mogao da zamisli. Ali, Rafa ne bi bio toliko dugo u vrhu svjetskog tenisa da nije navikao da se suočava sa takvim stvarima.

Španac je u naredna tri seta manje-više rutinski odradio posao. Za razliku od prvog seta u kom nije imao ni brejk šansu u naredna tri je oduzimao servise protivniku bez mnogo problema i pokazao da je prvi set za njega bio samo zagrijavanje i loš početak. Na terenu je proveo nešto više od tri sata što može da mu znači za samopouzdanje i ulazak u formu jer ga i dalje muči povreda.

U narednom kolu Rafu čeka iskusni italijansk igrač Fabio Fonjini koji je poslije pet setova uspio da slomi otpor Aslana Karaceva i da prođe dalje. Inače, pobjednik tog duela u trećoj rundi igraće sa boljim iz okršaja Miomir Kecmanović-Rišar Gaske (Francuska). Srpski teniser je na startu savladao Amerikanca Lernera Tiena (3:6, 6:1, 6:3, 6:3).

Kada su srpski teniseri u pitanju, preostala dvojica su poraženi. Dušan Lajović je predao meč u trećem setu protiv Džensona Bruksbija poslije izgubljena dva seta (6:2, 6:0), Amerikanac je vodio sa 3:0 u trećem u momentu predaje. Laslo Đere je mogao da napravi šok, vratio se od zaostatka od 0:2 u setovima protiv Andreja Rubljova, ali nije uspio da preokrene, Rus je na kraju slavio - 7:6 (7:5), 6:3, 3:6, 4:6, 6:4.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC