• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafael Nadal ispao sa US opena: Došao da bi odmakao Novaku Đokoviću, ali zaustavio ga čudesni Amerikanac!

Autor Haris Krhalić

Frensis Tijafo izbacio je Rafaela Nadala sa US opena!

 Frensis Tijafo Rafael Nadal US open Izvor: Profimedia

Kakav šok na US openu - Rafael Nadal je eliminisan u osmini finala! Kada je ispao Danil Medvedev svi su vidjeli da će Španac da se "prošeta" do 23. grend slem titule. Tako nije mislio Frensis Tijafo koji je napravio spektakl i veliko iznenađenje - 6:4, 4:6, 6:4, 6:3!

Na ovaj način je španski igrač propustio priliku da dođe i do prvog mjesta i da pobjegne Novaku dodatno po broju grend slem trofeja. Nije uspio ni jedno ni drugo, Španac će ostati na 22, dok Novak ima 21 trofej sa najveća četiri turnira. Ovako sada prvi na ATP listi mogu da budu Karlos Alkaraz ili Kasper Rud ako dođu do finala ili titule u Njujorku.

Rafa je poslije izgubljenog prvog seta napravio jedan potez zbog kog je bio na udaru svih. Otišao je do toaleta i tamo je proveo skoro devet minuta. Po povratku na teren zaigrao je malo bolje i osvojio drugi set. Ipak, ništa od toga nije uticalo na raspoloženog Amerikanca. Uspio je da se konsoliduje, da smiri živce, da osvoji treći set i da vrati vođstvo.

Ovo je Nadalov potez poslije izgubljenog prvog seta:

Četvrti set započeo je Nadal savršeno i poveo sa 3:1. Djelovalo je da meč sigurno odlazi u peti set. Tada se ponovo razigrao Frensis. Odmah je vratio brejk, pa je u narednom gemu dva puta spasao brejk šanse i onda je u sedmom gemu opet oduzeo servis protivniku! Uslijedio je dramatičan gem, nekoliko izjednačenja, pa osvajanje servis gema koje je prebacilo sav pritiska na Španca (5:3). Nije to izdržao. Tijafo je bio taj koji je zadržao mirnoću i ostvario najveću pobjedu u karijeru. U četvrtfinalu igraće protiv Andreja Rubljova (Rusija).

Izvor: FoNet/AP/Julia Nkhinson

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC