• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Rodžer Federer odigrao posljednji meč

Rodžer Federer izgubio posljednji meč u karijeru u dublu sa Rafaelom Nadalom.

 Rodžer Federer odigrao posljednji meč Izvor: Printscreen/Eurosport

Rodžer Federer (41) završio je karijeru. Odigrao je svoj poslednji meč i zvanično otišao u penziju. Nažalost, zbog lošeg stanja sa koljenom nije bio u mogućnosti da igra u singlu, pa je tako karijeru završio u dublu i to porazom. U meču Lejver kupa, pred punom dvorano u Londonu, izgubio je od Džeka Soka i Frensisa Tijafoa - 4:6, 7:6 (7:2), 11:9.

Rezultat nije bio bitan, svi su gledali u Rodžera. Otišao je u legendu i to na kakav način. Na kraju je bilo baš emotivno. Odmah je počeo da plače. Suzu je pustio i Rafael Nadal, Novak Đoković je sve to ispratio sa aplauzima i ovacijama za Švajcarca. Dio publike ja plakao, dio je sa osmjehom aplaudirao...

"Navikao sam da igram u singlu, ne na ovako nešto. Prelijep osjećaj zaista, nadao sam se da ću se ovako osjećati na kraju karijere i drago mi je da sam ovdje. Tu su Rafa, Novak i mnoge legende, Lejver, Edberg, Borg, Mekinro, ma svi. Hvala vam puno na tome što ste ovdje došli. Mislio sam da će mi tokom meča otići nešto, leđa, list ili neki dio tela. Šalu na stranu, bilo je ovo baš dugo putovanje i sve bih ponovo uradio isto", izgovorio je Rodžer u suzama, pa se zahvalio svima na podršci. "Ovo što radite večeras, vaše ovacije, aplauzi, to mi mnogo znači."

Uslijedilo je pitanje o podršci porodice. "Moramo li da pričamo baš o tome. Bar sam u stanju da govorim. Mislio sam da neću moći da pričam. Svi su ovdje večeras, moja porodica, toliko smo se zabavljali i uživali svih ovih godina. Moja supruga, svi su tu", izgovarao je Rodžer i počeo je da jeca u suzama... "Mirka je mogla da me zaustavi prije mnogo godina, nije to uradila, dozvolila mi je da nastavim, stvarno si nevjerovatna. Hvala ti", rekao je Rodžer i onda je spustio glavu, spustio je ruke na koljena... Uspio je da se podigne i da se zahvali porodici, posebno svojoj majci i da doda da je "uživao u nevjerovatnom putovanju."

1:33

ODLAZI U PENZIJU!

Ovako je to izgledalo:

1:25

KRAJ, PORAZ RODŽERA I RAFE!

Gotovo je, Tijafo i Sok su pobedili. Rodžer je izgubio u svom poslednjem meču u kairjeri, sa Rafom je poražen, bilo je 11:9 u super taj-brejku! Uprkos svemu njih dvojica su nasmejani na kraju.

Izvor: Profimedia

1:14

TRILER TRAJE!

Kakva završnica meča...ne nazire se pobednik. Posle 10 odigranih poena rezultat je nerešen  - 5:5!

1:06

TREĆI SET!

Nije kraj. Igaće se taj brejk. Amerikanci su osvojili taj brejk. Igraće se super taj-brejk do 10 poena. Ko prvi osvoji 10 poena dolazi do pobede. Nastavlja se drama.

0:57

IGRA SE TAJ-BREJK!

Nema pobednika još uvek. Igraće se taj-brejk .Tijafo i Sok osvojili su gem na svoj servis.

0:51

ŠEST BREJK LOPTI!

Rodžer i Rafa spasili su čak šest brejk lopti na servis Nadala. Uspeli su da se izvuku i da ponovo dođu blizu pobede (6:5).

0:40

JOŠ SE IGRA!

Ne predaju se Tijafo i Sok. Bilo je 30:30, ali su Amerikanci uspeli da nađu način da osvoje dva poena i da izjednače - 5:5.

0:35

RODŽER I RAFA BLIZU POBEDE

Rodžer i Rafa došli su na gem do pobede. Osvojili su gem na svoj servis i vode - 5:4. Nadal je napravio nekoliko grešaka na mreži prilikom igranja voleja, odmah se izvinjavao Rodžeru zbog toga.

0:23

POVRATAK!

Vratili su se Rodžer i Rafa u meč. Uzvratili su udarac, vratili brejk i sada je nerešeno u drugom setu - 3:3. Poen koji se obeležio gem napravio je Tijafo. Dva puta je udario lopticu reketom, primetio je to i sudija Lajani i Federer. Frensis se bunio, pričao je sa sudijom, nije bilo promene odluke.

0:15

BREJK JE POTVRĐEN

Federer i Nadal propustili su dve brejk šanse. Imali su šansu da se vrate, nisu uspeli, pa Tijafo i Sok sada imaju veću prednost - 1:3.

0:10

NOVAKOVI SAVETI

Novak Đoković našao se u ulozi trenera davao je savete Rodžeru i Rafi. Objašnjavao im je kako treba da igraju, posebno kada Tijafo servira. "Kada je on pozadi, naterajte ga da igra poen više". Na to se ubacio Rafa "Da, u pravu si, ja sam pogrešio par puta tu", dok je Rodžer klimao glavom.

0:08

BREJK!

Napravili su Tijafo i Sok prvi brejk u drugom setu i sada imaju prednost - 1:2!

0:03

AMERIKANCI SE IZVUKLI

Mogao je tim Evrope da dođe do brejka, posle osvojenog gema Rodžer i Rafa imali su 15:30 na servis tima Sveta, ali je Tijafo pronašao servis i izjednačio - 1:1.

23:57

ŠOU NAVIJAČA

Jedan navijač napravio je šou i skinuo je majicu usred meča. "Znam ga sa US opena", rekao je Rodžer dok je gledao šta on radi.

23:53

RODŽER I RAFA SU OSVOJILI SET!

Cela dvorana je na nogama. Rodžer i Rafa su osvojili prvi set  - 6:4!

23:40

AMERIKANCI NE ODUSTAJU!

Rodžer i Rafa igraju dobro zajedno, ali američki par sa druge strane nama nameru da odustane. Drama se nastavlja, nema brejk šansi - 4:4.

23:31

RODŽER I RAFA VODE!

Posle pet odigranih gemova Rodžer i Rafa imaju prednost - 3:2!

Izvor: Profimedia/Lukas Kabon / Anadolu Agency/

23:24

NAJLUĐI POEN!

Neverovatno je, Fderer i Nadal dobili su gem (2:1), ali jedan poen je šokirao sve. Federer je uspeo da pošalje lopticu KROZ mrežu. Kroz jednu rupu u vrhu mreže. Sudija Lajani je bio iznenađen, čak je i Novak ustao da vidi o čemu se radi.

23:19

"MOMCI, MORAM PRVI DA ODEM"

Pred sam početak meča pojavio se i jedan snimak. Tamo je Federer održao govor Novaku, Rafi i Endiju.

Izvor: Profimedia

23:16

PRVI GEM ZA EVROPU

Meč je počeo tako što su Rodžer i Rafa osvojili prvi gem i poveli - 1:0.

23:12

RODŽER SE POŽALIO RAFI

Pred sam početak meča Rodžer se požalio Rafi "Ruke su mi previše hladne, ne mogu prvi da serviram. Ne smem da uzimam hladnu vodu", nasmejao se Federer.

23:10

NOVAK SVE SNIMAO

Nije Đoković mogao da izdrži, izvadio je telefon da snimi izlazak Rodžera na teren, po poslednji put...

Izvor: Printscreen/Eurosport

23:03

OVACIJE!

Cela dvorana je ustala. Rodžer i Rafa su izašli na teren sa kapitenom Borgom, a svi su ih ispratili ovacijama i aplauzima.

22:49

MAREJ IZGUBIO

Endi Marej izgubio je singl meč. Aleks de Minor je slavio - 5:7, 6:3, 10:7. U super taj-brejku trećeg seta je australijski igrač prvi stigao do 10 poena. To znači da će uskoro početi meč Rodžera i Rafe.

22:37

NOVAKOV GOVOR ENDIJU

Imao je Đoković motivacioni za Mareja tokom njegovog singl meča sa Aleksom de Minorom.

Izvor: Printscreen/Eurosport

22:10

POSLEDNJE PRIPREME

Ovako se Nadal i Federer pripremaju za predstojeći meč u dublu.

21:58

SAVETI ZA MAREJA

Meč Rodžera i Rafe počeće po završetku singla između Mareja i De Minora. Tamo je Endi dobio zanimljive savete od Federera i Nadala.

21:48

"ENDI, RODŽER TI DRŽI LEKCIJE"

Jedna zanimljiva scena desila se tokom šetnje Londonom kada je Federer bio taj koji je pričao o prestonici Engleske, a Đoković je to iskoristio da se našali sa Marejem.

"Endi, pa Rodžer ti drži lekcije", nasmejao je Nole sve.

Izvor: Twitter/@eurosport/Printscreen

21:32

NOVAK "PECNUO" RODŽERA

Novak i Rodžer nasmejali su sve na konferenciji za medije, tada je Đoković "pecnuo" Federera i podsetio ga na finale Vimbldona iz 2019. godine.

Izvor: Profimedia

21:21

ĐOKOVIĆ SE JAVIO

Pred poslednji meč Federera oglasio se i Novak Đoković. I sam je bio svestan da se ovako nešto ne događa tako često, a više neće moći da igraju zajedno...

"Jedinstvena životna prilika da budem na istom terenu sa ovim legendama i rivalima. Hvala Lejver kupu što je ovo učinio mogućim. Jedva čekam sjajan vikend tenisa i proslavu Rodžerove karijere", poručio je Đoković.

Izvor: YouTube/christine kim/Printscreen

21:16

"VELIKA TROJKA I JEDAN KLOVN"

U Londonu su Rodžer, Novak, Endi i Nadal pravili pravi šou, pa je tako jedna šala Mareja izazvala smeh svih. Na fotografiji gde su sva četvorica napisao je zanimljivu poruku.

"Velika trojka i neki klovn", našalio se Škot.

Izvor: Profimedia

21:11

"VEČERA SA PRIJATELJIMA"

Ceo svet pratio je dešavanja iz Londona prethodnih dana, pa je tako selfi koji je napravio Federer pod nazivom "Večera sa prijateljima" izazvao veliku pažnju. Sa Novakom, Nadalom i Marejem je išao na večeru brodom.

Izvor: Twitter/rogerfederer

21:07

NAVIJAČ SE ZAPALIO

Dan u Londonu obeležio je navijač koji se zapalio na terenu usred meča Stefanosa Cicipasa i Dijega Švarcmana.

Izvor: Profimedia

21:04

AMERIKANCI RIVALI

Na drugoj strani mreže biće Amerikanci Džek Sok i Frensis Tijafo. Oni će biti rivali Rodžeru i Rafi u Londonu.

Izvor: FoNet/AP/Julia Nkhinson

21:01

TU JE I ĐOKOVIĆ

U dvorani će biti i Novak Đoković i nije isključeno da se i on u jednom momentu pojavi na terenu.

Izvor: Twitter/@LaverCup/Printscreen

20:59

FEDEREROVA EMOTIVNA OBJAVA

Rodžer Federer se obratio navijačima pred poslednji meč u karijeri.

"Uradio sam ovo hiljadu puta, ali je ovaj drugačiji. Hvala svima koji dolazite večeras", napisao je Rodžer.

20:57

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv, budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

UKRATKO

  • Rodžer Federer se oprostio od tenisa
  • Izgubio u dublu sa Nadalom
  • Tu je bio i Đoković
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije