• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Momci, moram prvi da odem! Posljednji Federerov govor Đokoviću i Nadalu - otkrio zašto je ovo pravi momenat za to!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Emotivni oproštaj Rodžera Federera od Nadala i Đokovića kao saigrača.

 Govor-Rodzera-Federera-Rafaelu-Nadalu-i-Novaku-Djokovicu Izvor: Profimedia

Mnogo je emocija na ovonedjeljnom Lejver kupu u Londonu, gdje Rodžer Federer završava karijeru nastupom u dublu sa Rafaelom Nadalom, a kao "timski" saigrač i Novaka Đokovića i Endija Mareja. Četvorica najvećih igrača generacije i sigurno trojica najvećih u istoriji tenisa obilježili su čitavu epohu i tenisa i globalnog sporta u cjelini, a Federer je pred posljednji nastup seo pored Nadala i Đokovića i izgovorio emotivne riječi.

"Srećan sam jer ćete mati još borbi, gledaću to sa kauča, iz kreveta, odakle god. Biće dobar ojsećaj. Moram prvi da odem. Najstariji sam. Dugo i naporno sam se trudio da se vratim, a ovo je pravi momenat da 'izađem'. Tenis mi je značio sve na svijetu i još mi znači. Ostavljam ga u dobrim rukama, ovi momci su još tu, mnogo novih igrača nadolazi, tenis je uvijek veći od bilo koga od nas i bilo je apsolutno zadovoljstvo dijeliti teren sa ovim momcima i imati bitke sa njima. Neke smo zaboravili, neke ignorišemo, ali sve su nas povezale zauvijek i to je veoma posebno za nas", rekao je Federer dok su Nadal, Đoković i Marej ćutali i sigurno podjednako emotivno podnosili taj trenutak.

Emotivno, ali i borbeno bilo je i tokom mečeva, pa je Novak Đoković u jednom trenutku održao motivacioni govor Endiju Mareju, bodrio ga i hrabrio. Bilo je uživanje slušati i gledati takve asove i tako velike rivale kako su jedan uz drugog, nakon što smo ih čitavu vječnost gledali kako vode najveće bitke koje je tenis vidio. Na veliko zadovoljstvo Noletovih navijača, on je uglavnom iz tih bitaka izlazio kao pobjednik i protiv jednog i protiv drugog, ali to naravno ne umanjuje ni njhovo rivalsto ni veliko naslijeđe koje za sobom ostavlja svako od njih trojice.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC