• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Novak Đoković pobijedio Marina Čilića u finalu Tel Aviva
 Novak Đoković pobijedio Marina Čilića u finalu Tel Aviva

Novak s pola gasa osvojio novi trofej: Dominirao, vikao na boks, pa počistio Čilića - nastavio je niz od Vimbldona!

Pročitajte i ovo

Pročitajte i ovo

Novi trofej u karijeri Novaka Đokovića, sada ih ima ukupno 89!

 Novak Đoković pobijedio Marina Čilića u finalu Tel Aviva Izvor: FoNet/AP/Ariel Schalit

Novak Đoković je stigao do još jedne titule - treće u 2022. godini i to na trećoj različitoj podlozi! Poslije osvajanja mastersa u Rimu na šljaci, pa potom Vimbldona, sada je stigao i trofej u Tel Avivu na betonu.

Marin Čilić nije imao šta da traži u susretu sa Srbinom, koji je u 21. međusobnom meču upisao 19. trijumf i tako stigao do 89. titule u prebogatoj karijeri. Rezultatom 6:3, 6:4 nastavio je niz pobjeda na ATP turu koji je započeo još ljetos na vimbldonskoj travi.

Otkako je potvrdio svoje učešće na turniru koji se našao u ATP kalendaru usljed ukidanja takmičenja u Kini, znalo se da će Novak Đoković biti apsolutni favorit za osvajanje trofeja. Svoj kvalitet i svoju reputaciju je i opravdao, pošto je upisao četiri pobjede bez ijednog izgubljenog seta, uključujući i na kraju trijumf protiv grend slem šampiona Marina Čilića.

Hrvat nije imao rješenja za Srbina od starta meča. Đoković je dobro servirao, dozvolio samo jednu brejk loptu za cijeli susret svom rivalu, dok je riternirao u svom stilu. Dosta grešaka Čilića je olakšalo posao Novaku, koji je i ovog puta u drugom setu imao manji pad u igri. Ali ono glavno - konačni rezultat - nijednog trenutka se nije dovodilo u pitanje.

Tako je Đoković poslije duge pauze sa ATP tura uspio da se vrati osvajanjem još jednog turnira, što će mu biti izuzetno važno u borbi za Završni masters u Torinu. Sada se seli u Astanu u Kazahstan, gdje će naredne sedmice igrati na izuzetno snažnom turniru serije 500. Tamo će biti i prvi igrač svijeta Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Feliks Ože Alijasim, Stefanos Cicipas... To će biti pravi izazov da vidimo u kakvoj je formi Novak Đoković. Pa ko zna, možda uskoro stigne i trofej broj 90.

Možda će vas zanimati

19:15

KRAJ! ĐOKOVIĆ JE OSVOJIO TEL AVIV!

Kao što su pre početka turnira svi i očekivali, Novak Đoković je osvojio ATP turnir u Tel Avivu, pošto je u finalu savladao Marina Čilića 6:3, 6:4!

To je 89. ATP trofej za Đokovića u karijeri, a nastavio je niz pošto je stigao do titule na prvom takmičenju posle Vimbldona, gde je ishod bio isti. Novak je upisao četiri pobede bez izgubljenog seta i tako uspeo da osvoji prve bodove za ATP listu još od maja i mastersa u Rimu!

Izvor: FoNet/AP/Ariel Schalit

19:08

ODLIČNO - 5:3 ĐOKOVIĆ

Po jedan gem na obe strane poprilično sigurni.

19:00

DOBRO JE, NOVAK SE PROVUKAO - 4:2

Imao je Marin Čilić prvu brejk loptu na meču, ali je Novak to rešio as udarcem. Bilo je nezgodno ali uspeva da održi prednost.

18:52

IZVUKAO SE ČILIĆ - 3:2

Imao je Novak brejk loptu za 4:1 i dvostruki brejk, ali nije uspeo da iskoristi priliku. Čilić uspeva da koliko-toliko održi priključak. Iznervirao se Đoković posle protraćene brejk lopte, pa je i vikao u pravcu svog boksa.

18:46

OVAKO TO RADI NOVAK

18:45

AS ZA 3:1 - BRAVO NOVAČE

Uzeo je Čilić lagan gem na svoj servis, a onda se Đoković izvukao na svoj servis. Bilo je 15:30, Hrvat je imao priliku za viner, ali je promašio. Od tada, dva poena uzima uz servis i zadržava prednost u drugom setu.

18:36

MA ŠTA RADI ĐOKOVIĆ - 2:0!

Gem "sa nulom" na servis Novaka, a poslednji poen osvaja briljantnom bekhend paralelom iz špage. Sve je ovo i više nego odlično za sada.

18:33

NEVEROVATNI NOVAK - ODMAH BREJK ZA 1:0

Poveo je 1:0 u setovima, a onda i odmah na startu drugog uspeva da napravi brejk. Tri greške je napravio Čilić u tom gemu i to je jednostavno previše kad igrate protiv Đokovića.

18:26

TAKO JE! PRVI SET ĐOKOVIĆ - 6:3!

Odličan prvi set za Novaka Đokovića! Osvojio je prethodni gem Čilić na svoj servis uz tri as udarca, i to je jedino gde je bio bolji od Novaka. Ipak, sve ostalo je rutinski bilo na strani Srbina.

Jedan brejk je bio dovoljan, sigurna igra na svoj servis i nijednog trenutka se nije dovodilo u pitanje ko bi mogao da osvoji prvi set. Još samo jedan deli Novaka od osvajanja trofeja u Tel Avivu!

Izvor: FoNet/AP/Ariel Schalit

18:16

JOŠ SAMO JEDAN - 5:2 ĐOKOVIĆ

Nije ovo bio idealan gem Novaka, ali je to bilo sasvim dovoljno da bi se održala prednost i da bi se približio na gem od osvajanja prvog seta.

18:11

DRŽI SE ČILIĆ - 4:2

Smanjio je zaostatak i to posle nezgodne situacije kada je bilo 30:30. Ipak, dobri servisi prave razliku u korist Čilića.

18:06

FURIOZAN GEM ĐOKOVIĆA - 4:1!

Pa tako se to radi kad se napravi brejk. Odmah se opustio i rutinski, bez izgubljenog poena uspeva da potvrdi prednost u odnosu na Hrvata.

18:04

EVO BREJKA - 3:1 ĐOKOVIĆ!

Slabo idu Hrvatu stvari kada se igra na drugi servis - osvojio je samo jedan poen. Uz to, tu je bila i dupla servis greška, pa je Đoković lako stigao do dve brejk lopte, a onda i samog brejka. Na kraju se Novak i prekrstio po osvajanju brejka, jer mu je u svemu pomogao vrh mreže - isti onaj vrh koji ga je često mučio prethodnih dana.

17:58

SIGURNI NOVAK - 2:1

Bio je to dugačak gem na servis Čilića malopre, a sada je Novak na svom servisu bio vrlo siguran.

17:54

ŠTETA ZA BREJK LOPTE - 1:1

Uspeo je Marin Čilić da se izvuče u ovom gemu i to zahvaljujući servisima. Oni su ga spasavali u oba navrata kada je Novak imao brejk lopte.

17:45

1-0 ĐOKOVIĆ, I TO ZBOG SERVISA

U prva tri poena nije pogodio nijedan prvi servis. Rezultat je tada bio 15-30, ali onda pogađa tri naredna prva servisa i sve je mnogo lakše. Tri poena u nizu za osvajanje prvog gema.

17:42

NOVAK JE PRVI NA SERVISU

Počelo je finale u Tel Avivu.

17:35

NOVAK 18-2 MARIN

Do sada su se 20 puta sastajali u karijeri ova dvojica tenisera, a Novak Đoković ima 18 pobeda. Marin Čilić je do sada dva puta savladao Srbina.

Izvor: Sportklub/Printscreen

17:15

NOVAK IGRAO TENIS U KOLICIMA

I to na dan finala, pokazao je kakva je klasa - o ovom potezu svi pričaju.

Čitajte na MONDU.

Izvor: Instagram/TelAvivopen/Screenshot

16:15

NOVAKOVA BORBA ZA ZAVRŠNI MASTERS

Novak Đoković želi da se plasira na Završni masters u Torinu, a ako u tome uspe, teško da će biti među osam najboljih igrača sveta u ovoj godini. Ipak, kao osvajač Vimbldona, Novaku je dovoljno da na ATP trci bude među 20 najboljih igrača sveta i obezbediće učešće u Italiji. Do tada će igrati još u Astani i na mastersu u Parizu, ali evo kakva je sada situacija.

Đoković je 15. na ATP trci i ako danas pobedi osvojiće još 100 bodova, za ukupno 2.220 ove sezone. Ipak, ako bi Novak izgubio, Čilić bi ga prestigao i on bi pao na 16. mesto u ATP trci. To je i dalje dovoljno za Srbina, dok su iza njega još i igrači poput Karena Hačanova, Nika Kirjosa, Dijega Švarcmana i Roberta Bautiste Aguta.

16:00

Dobro došli u MONDO Live

Budite večeras uz MONDO i pratite uživo tekstualni prenos finala ATP turnira u Tel Avivu, u okviru kog se takmiče Novak Đoković i Marin Čilić.

Finale startuje u 17.30 časova.

UKRATKO

  • ĐOKOVIĆ - ČILIĆ 6:3, 6:4
  • Đoković igra za 89. trofej u karijeri.
  • Novak ima 21 grend slem titulu, a Marin Čilić jednu.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije