• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometaši BiH pred Crnu Goru: Moramo dati maksimum, rezultat neće izostati

Autor Haris Krhalić

Želimo da svaki igrač da maksimum. Ne igramo da izgubimo, igramo da budemo što bolji. Pobjedu moramo zasnivati na jednoj strategiji i disciplini. Meni trebaju igrači koji će dolaziti otvorenog uma, poruka je selektora rukometne reprezentacije BiH Irfana Smajlagića.

 smajlagić Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Crna Gora jeste dobra ekipa, ali Bosna i Hercegovina igra kod kuće. Dati maksimum i rezultat neće izostati, poruka je rukometaša Bosne i Hercegovine pred sutrašnji susret protiv Crne Gore, javlja Anadolija.

U Sarajevu je danas održana konferencija za medije rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči susreta protiv Crne Gore u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Medijima su se obratili selektor Irfan Smajlagić i reprezentativac Marko Panić.

Selektor Smajlagić rekao je kako je potrebno da bh. ekipa zadrži koncentraciju.

“U reprezentaciji stvaramo jedan novi pristup, odnos i način funkcionisanja koji je drugačiji od onog što su igrači navikli. Paralelno radimo na puno segmenata, moramo biti istrajni i strpljivi, trebat će nam vremena. Reakcija igrača je dosta pozitivna, osjetim tu zelju, željni su dokazivanja”, rekao je Smajlagić.

Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Na pitanje novinara da li postoji određeni pritisak pred Crnu Goru, selektor je odgovorio kako pritiska nema.

„Želimo da svaki igrač da maksimum. Ne igramo da izgubimo, igramo da budemo što bolji. Pobjedu moramo zasnivati na jednoj strategiji i disciplini. Meni trebaju igrači koji će dolaziti otvorenog uma", poručio je Smajlagić.

Marko Panić je rekao kako je Crna Gora dobra ekipa, ali da je "po mjeri za BiH".

"Mislim da će nam biti lakše igrati kući protiv njih. Danas smo analizirali protivnika i mislim da se trebamo koncentrisati na svoje kvalitete i stvari koje dobro radimo. Očekujem samo da damo maksimum, ne mogu sad reći pobijedit ćemo, samo da damo maksimum", rekao je Panić, te dodao:

"Jako je teško kombinovati neke stvari. Odradio sam tri treninga za dva dana, imamo neku bazu napada i odbrane, trebamo to ispoštovati. Mislim da rezultat neće izostati".

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine novi ciklus kvalifikacija za EURO 2024. godine otvorila je porazom od Slovenije, rezultatom 20:28.

U drugom kolu Bosna i Hercegovina će sutram 16. oktobra, u 20 sati dočekati reprezentaciju Crne Gore u Sarajevu u dvorani "Mirza Delibašić".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC