• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin ponovo u dresu BiH: Nismo favoriti, ali daćemo maksimum

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Desni bek Monpeljea Marko Panić našao se na spisku novog selektora Bosne i Hercegovine Irfana Smajlagića i odazvaće se njegovom pozivu.

 Marko Panić opet u reprezentaciji BiH Izvor: EPA-EFE/OLE MARTIN

Nekadašnji rukometaš Borca m:tel ponovo u dresu BiH je odbijao nastupe u dresu "zmajeva" dok je selektor bio Ivica Obrvan, ali poslije njegovog odlaska, Panić bi trebao da bude predvodnik podmlađenog bh. tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

"Razgovarali smo, dobio sam poziv i rekao da ću se odazvati. Nisam tu bio godinu, ne znam šta očekivati, ali vidim da je pozitivna priča i da Smajlagić hoće da napravi kostur ekipe, da na startu vidi ko je kakav… Tražio je i ozbiljne uslove za nas, da se osjećamo kao reprezentativci na pripremama", rekao je Panić u razgovoru za "Dnevni avaz".

Reprezentaciji BiH slijede kvalifikacije za EP u grupi 7 sa Slovenijom, Crnom Gorom i tzv. Kosovom. Na prvenstvo će ići po dvije najbolje reprezentacije iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane iz ukupno osam grupa kvalifikacija.

"Računam da će posljednje u grupi biti 'Kosovo', koje bi trebali dobiti dva puta ukoliko išta ozbiljnije mislimo i onda se posvetiti jačim protivnicima. S posljednjim se ne računaju bodovi, tako da nam treba jedna pobjeda protiv Slovenije i Crne Gore. Realno gledajući, mislim da nismo favoriti u ovom trenutku u odnosu na ove dvije ekipe. Trenutno, ni po kvalitetu, a još manje s obzirom na to šta se sve izdešavalo u proteklih godinu-dvije. Sad je sve novo, pitanje je i ko će se odazvati, jesu li svi zdravi".

U kratkom roku je potrebno sve pripremiti s obzirom da "zmajevi" 13. oktobra (20 sati) gostuju Sloveniji u Mariboru, a tri dana kasnije (20 sati) u Sarajevu dočekuju Crnu Goru.

"Mi ćemo izaći i probati se pokazati u najboljem svjetlu. Ove dvije reprezentacije igraju nekoliko godina zajedno i učestvuju na velikim takmičenjima, imaju bazu i kontinuitet. Moramo gledati realno, idemo probati odigrati najbolje što možemo. Probaćemo napraviti neku bazu igre i igrača. Znam samo da se moramo potruditi da damo maksimum od sebe, pa ako se sve poklopi da ostvarimo jednu pobjedu i plasiramo se na EP", zaključio je Panić.

Inače, na spisku su se našla i dvojica aktuelnih igrača Borca m:tel, kao i jedan na proširenom spisku, a pojačanje u stručnom štabu je i trener golmana banjalučkog kluba.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC