• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Australijan open će patiti bez Novaka! Bivši trener Medvedeva uz Đokovića: "Samo on smije da kaže šta stvarno misli"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Bivši trener Danila Medvedeva Žan-Rene Linar stao je u odbranu srpskog tenisera.

 Trener Danila Medvedeva brani Novaka Đokovića Izvor: Profimedia

Bivši trener Danila Medvedeva brani Novaka Đokovića. Žan-Rene Linar, nekadašnji teniser, uvjeren je da će u slučaju zabrane i ne ulaska Srbina u Melburn ni naredne godine najviše da pati turnir. Smatra da srpskom igraču treba dati šansu na Australijan openu, kao i da je napravljena velika greška i na nedavnom US openu.

O svemu tome pričao je za ruski "Sport ekspert". Novak se sprema za učešće na Završnom Mastersu, a u Torinu će izvjesno jedna od glavnih tema tokom takmičenja biti predstojeći Australijan open.

"Novak je Novak i tako će ostati bez obzira na to da li će igrati na Australijan openu. Ukoliko ne bude igrao, šta će da mu se desi? Samo će turnir da pati. On se bori za sebe i svoja prava i smatram da je u pravu", rekao je Linar.

Ne krije da u prošlosti bio protiv Srbina, ali su se stvari znatno promijenile u prethodnom periodu. "Iskreno, nije mi se mnogo dopadao ranije, ali kako se cela situacija odvijala tako sam je sve više cijenio. On je jedini teniser na svijetu ko može da kaže šta stvarno misli i da radi šta stvarno želi i zbog toga zaslužuje veliko poštovanje. Naravno, jedan od važnih faktora što to može da radi je činjenica da je osvojio sve, jasno je da tako nešto ne bi radio da ima recimo 20 godina i da je na početku karijere. Bilo kako bilo, može da radi ono što želi".

Na kraju se osvrnuo na turnir u Njujorku gdje Nole takođe nije dobio dozvolu da učestvuje. "Generalno, cijela situacija oko korone i US opena je puna licemjerja. Novak nije mogao da uđe u Ameriku, a u isto vrijeme ta država nije imala nikakve restrikcije unutar svoje zemlje. Ko je najviše patio zbog toga? Pa turnir. Političari su ti koji ne vole kada neko ko je poznat radi nešto što je u suprotnosti sa njima. Veliki broj tenisera se slaže sa Novakom oko te situacije, ali niko ne smije javno da kaže šta misli. Živimo u takvom svijetu, da moraš da kažeš ono što ti je nametnuto. Ista situacija je i sa ratom u Ukrajini, treba da pričaš ono što se od tebe očekuje, ako kažeš nešto drugo, onda si u problemu", zaključio je Linar.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC