• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sprema se spektakl! "Srbija open" u Banjaluci, oglasio se Đorđe Đoković: Ako sve bude kako treba, zaigraće i Novak!

Autor Dragan Šutvić

Nema nikakve dileme, "Srbija open" se seli u Banjaluku!

 srbija open u banjaluci  Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Srbija open se privremeno seli u Banjaluku, na period od godinu dana, sa ciljem da teniski centar "Novak" u Beogradu tokom tog perioda izvrši unapređenja i tako ispuni neophodne uslove za apliciranje za licencu i eventualno domaćinstvo ATP turnira iz serije 500!

Cjelokupna organizacija, na čelu sa direktorom turnira Đorđem Đokovićem, biće zadržana i za događaj u Banjaluci koji se održava u aprilu 2023. godine, a premeštaj iz Beograda je unaprijed dogovoren sa ATP turom.

"Banjaluka je bila naš izbor za ovaj period relokacije iz nekoliko razloga. Prije svega postojeći kompleks Teniskog saveza Republike Srpske predstavlja izvanredan teniski centar sa devet terena, od kojih dva terena zajedno mogu da ugoste više od 2.000 navijača.Takođe, planirana je i izgradnja novog centralnog stadiona sa skoro 6.000 mjesta u okviru samog kompleksa. U okviru teniskog kompleksa planirana je i fan zona sa raznovrsnim sadržajima koji će upotpuniti ponudu cjelokupnog događaja i dati priliku navijačima za druženje sa teniserima. Vjerujem da će interesovanje publike biti veliko i da ćemo i u Banjaluci prevazići posjećenost koju smo imali u Beogradu, a koja je ove godine brojala preko 40.000 posjetilaca", rekao je Đorđe Đoković.

ATP je lako dao saglasnost na ovakav prijedlog.

"ATP je prihvatio Banjaluku kao predloženu lokaciju jer je taj grad domaćin ATP čelendžera već 20 godina. Takođe, poznata je destinacija kako inostranim tako i domaćim teniserima, koji su uvijek bili toplo dočekani i verujem da Banjaluka apsolutno zaslužuje da bude domaćin ATP turnira u 2023. godini", dodao je Đoković.

Novak će se pojaviti na ovom turniru, potvrdio je Đorđe.

"To je svakako plan. Bože zdravlja, samo da sve bude kako treba i Novak će zaigrati u Banjaluci."

Selidba u Banjaluku bi trebalo da pomogne domaćinima Srbija opena da unaprijede uslove i tako imaju veće šanse za dobijanje licence za ATP turnir iz serije 500.

"Ta licenca nam je i dalje prioritet i nalazimo se među glavnim favoritima da je dobijemo. Baš iz tih razloga, kako bismo spremno dočekali taj momenat, privremeno smo premjestili turnir iz Beograda, kako bismo unapredili uslove za taj nivo. Konstantno se trudimo da rastemo i poboljšavamo organizaciju, dovodimo najbolje moguće igrače i podižemo ljestvicu kada je reč o kvalitetu. U sklopu te strategije je donijeta i ova odluka", navodi Đoković.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC