• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak pričao o "borbi sa demonima" i svemu što je prošao: To je uticalo na mene, a jedan turnir je sve preokrenuo!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković je stigao u Pariz, gdje juri svoju sedmu titulu na tamošnjem mastersu. A pred nastup na ovom turniru je istakao da je najbitnije kako se osjeća u ovom momentu.

 Novak Đoković o Mastersu u Parizu Izvor: Profimedia

Novak Đoković je stigao u Pariz gdje ga čeka težak posao na masters turniru. Odmah je oduševio Parižane kada se pojavio u jednom lokalnom parku na treningu, a detaljno je za tamošnje medije pričao o svom dolasku u prestonicu Francuske.

Istakao je da u prvom dijelu sezone s obzirom na sva dešavanja nije mogao da se koncentriše na tenis i da je sve što se dešavalo uticalo na njegovu igru. 

"U drugom dijelu sezone sam se osjećao drugačije na terenu i to u pozitivnom smislu. Znate, u prvom dijelu godine sa svim što se dešavalo u Australiji osjećao sam kao da je ispred mene izazov, prije svega emotivno i mentalno van terena. To je uticalo na mene na terenu, osjećao sam da mi je potrebno da podignem nivo tenisa koji igram i to se na kraju desilo pred kraj sezone na šljaci, kada sam stvarno počeo da igram dobro", analizirao je Novak. 

Istakao je da je Vimbldon bio prekretnica njegove sezone, kao i mnogo puta do sada u karijeri. 

"Vimbldon nekako u mojoj karijeri uvijek dolazi u pravo vrijeme i kada mi je bilo potrebno samopouzdanje Vimbldon je uvijek bio tu kao velika titula. Poslije sam igrao Lejver kup, Tel Aviv i Astanu i igrao sam sjajan, sjajan tenis", naglasio je on. 

Sada dolazi na turnir koji je osvajao šest puta, posljednji put 2021. godine kada je u finalu dobio Danila Medvedeva i ističe da je najbitnije da se pred prvi meč osjeća jako dobro. 

"Generalno gledajući rezultate tokom moje karijere na zatvorenim terenima siguran sam da će se dobra igra nastaviti. Trenirao sam posljednih nekoliko dana i nastaviću u narednih nekoliko do prvog meča, Kao što sam i rekao, dolazak ovamo mi budi lijepe uspomene, što mislim da je jako bitno. Često je važno kako se mentalno osjećate, to da li se sa svojim demonima obračunate na dobar ili loš način utiče na rezultat. A ovdje sam se uvijek dobro osjećao", završio je Novak. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC