• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kirjos "udario" na Australiju: Pustite Novaka da igra!

Autor Dragan Šutvić

Nik Kirjos traži da Novak Đoković igra na Australijan openu.

 kirjos hoće đokovića na australijan openu  Izvor: Profimedia/Juergen Hasenkopf / Alamy Live News

Srpski teniser Novak Đoković i dalje ima zabranu ulaska u Australiju, poslije opšteg kuršlusa oko vize i deportovanja u januaru, ali je nedavno izjavio da ima saznanja da se sve odvija u pozitivnom smjeru. To ujedno znači i da je optimista da bi mogao da zaigra u Melburnu (od 16. do 29. januara) i dođe do istorijskog 22. grend slema, a dobre signale dobio je i od najveće australijske teniske zvijezde Nika Kirjosa koji je stao na njegovu stranu.

Možda će vas zanimati

"Nadam se da će Novak Đoković doći. Nadam se zbog sporta. Vidjeli smo kako jedna legenda odlazi (Rodžer Federer, prim. aut.) i to je već momenat kada niko ne može da popuni to prazno mjesto. Dok su Novak i Rafael Nadal tu, moramo da imamo te tenisere na Australijan Openu. Želimo da vidimo najbolje tenisere ovdje. Želim da se takmičim i želim da vidim Novaka ovdje", rekao je otvoreno Nik Kirjos za australijske medije, dok je bio jedan od rijetkih na Novakovoj strani i dok je trajala drama početkom godine kada je bio zatvoren u hotel za migrante.

Nije tajna da su Đoković i Kirjos dugo bili u svađi, često je Australijanac "peckao" Srbina u medijima, međutim sve se promijenilo tokom turnira u Melburnu. Tada je Kirjos kritikovao svoju vladu zbog odluke da Đokoviću "pocijepaju" vizu, a njihov dobar odnos nastavio se i ubuduće, posebno tokom Vimbldona na kome su igrali u finalu.

"On je jedan od razloga zašto igram. Kao dijete, želio sam da vidim najbolje tenisere na najboljim stadionima. Zato, nadam se da će biti tu. Imao je jako težak period u posljednjih devet mjeseci i nije mogao da igra gdje je htio. Nadam se da će Australija da ga primi raširenih ruku", zaključio je Kirjos.

Podsjetimo, osnov za deportovanje Novaka Đokovića bio je "strah da će uticati na širenje stavova protiv vakcina", a zabrana je uvedena automatski na tri godine. U međuvremenu je promijenjen i politički establišment u Australiji.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC