• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković igra na Australijan openu!? Novak progovorio o Melburnu i zabrani koju ima: "Čim se to riješi, tražiću vizu"

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković želi da igra na Australijan openu naredne godine.

 novak đoković ide na australijan open  Izvor: Profimedia

Novak Đoković hoće da igra u Australiji naredne godine! U januaru je deportovan i tada je dobio zabranu ulaska u zemlju od tri godine, ali su se stvari od tada značajno promijenile. Izgleda da će srpski igrač moći da zaigra na grend slemu u Melburnu.

Poslije pobjede protiv Kristijana Garina na turniru u Astani srpski igrač pričao je upravo o Australijan openu. "Čekam vijesti oko moje zabrane i da je ukinu zbog svih dešavanja iz ove godine. Čim se to srijedi, moraću da apliciram za vizu. Želim i hoću da idem i da igram tamo 2023. godine", rekao je Đoković.

Podsjetimo, Novak je početkom godine dobio medicinsko izuzeće, imao je svu potrebnu dokumentaciju za učešće na turniru, ali se onda umiješala politika.

Premijer Skot Morison i ministar za imigracije Aleks Houk tada su promijenili ranije donijete odluke, pa je Đoković pokušao na sudu da dobije pravdu. Prvo suđenje je dobio, drugo je izgubio i na kraju je deportovan. Situacija od tada se promijenila, pošto su završeni izbori i ni Morison ni Houk nisu ponovo izabrani. Novi ministar za imigracije Endrju Džajls se još uvijek nije oglasio povodom srpskog tenisera i eventualnog ukidanja zabrane.

"Situacija se promijenila i sada je drugačije nego što je bilo prije nekoliko mjeseci. Ljudi slobodno putuju širom svijeta i nadamo se da ćemo imati sve najbolje igrače ovdje u januaru naredne godine", rekao je direktor Australijan opena Kreg Tajli. Doduše, treba istaći i da je on bio na Novakovoj strani i da je pomogao Srbinu oko papirologije i svega, ali nije mogao protiv političkih igara.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC