• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čudovište na čelu poljskog saveza: Monstrum zlostavljao maloljetne teniserke i žene u svojoj porodici!

Autor Haris Krhalić

Strašne vijesti stižu iz Poljske, a idu na račun predsjednika Teniskog saveza.

 Predsjednik Teniskog saveza Poljske optužen za seksualno zlostavljanje Izvor: Youtube/Wiadomości Zielona Góra/printscreen

Veliki skandal mogao bi da prodrma tenis u Evropi u narednom periodu! Predsjednik Teniskog saveza Poljske Miroslav Skripčinski optužen je za seksualno i fizičko zlostavljanje maloletnih teniserki, kao i fizičko i mentalno zlostavljanje svoje dvije ćerke, bivše žene i tašte. Prema navodima poljskog “Oneta”, Miroslav se tereti za niz užasnih nedjela od kojih su neka ovjekovječena fotografijama.

Skripčinski je bivši muž Renate Skripčinski, najbolje poljske teniserke iz osamdesetih godina prošlog vijeka. “Onet” je do prvobitnih informacija došao preko bivše tašte Miroslava Skripčinskog Sabine, koja je novinarima tog portala detaljno govorila o tome kako je Miroslav mentalno i fizički zlostavljao nju, njenu ćerku Renatu, kao i svoje dvije ćerke.

Na te navode nadovezala se jedna od teniserki koja je u svom klubu, još kao maljoletna, sarađivala sa Miroslavom Skripčinskim. Ona je novinarima ispričala detalje užasa kroz koji je prolazila dok je bila djevojčica. Nepoznata žena dala je poljskim medijima izjavu iz koje bi moglo da proistekne podizanje optužnice protiv Skripčinskog.

"Kada sam imala 14 godina, prvi put me je dodirnuo. Hvatao se za grudi, zadnjicu, na privatnim mjestima... Pamtim njegov smijeh do danas. To je shvatio kao zabavu. Koliko puta je ovo uradio? Godinama kasnije, većina mojih sjećanja je izblijedila. Ipak, znam da me je bar nekoliko puta opipao", rekla je žrtva koja nije otkrila svoj identitet.

Žena je dalje otkrila da su seksualne aluzije i čudne kazne bile stalna komponenta treninga. Takođe je često koristio seksističke opaske, a koristio je i neprimjerene komentare na račun maloljetnih teniserki sa kojima je radio. Između ostalog, on je relativizovao silovanje komentarima da žene ne treba da izgovaraju "ne" kada je riječ o polnim odnosima.

Skripčinski se oglasio za potrebe članka i porekao da je ikada koristio nasilje i nazvao Sabinu V. "mentalno bolesnom". Osim toga, Skripčinski je naveo da su napad na njega orkestrirali ljudi koji ne vole činjenicu da je on uspješan kao prvi čovjek Saveza. Neki od bivših saradnika Skripčinskog izjavili da su često mogli da vide kako je bio strog, ali da ne vjeruju da je ikada koristio silu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC