• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav šok u Formuli 1 - potpuno neočekivana pobjeda: Slavlje koje je prisjelo Šumaheru, servirao mu "Aufiderzen"!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Has je ovog vikenda osvojio prvu "pol" poziciju, dok im je drugi vozač bio na začelju.

 Kevin Magnusen na pol poziciji Izvor: Twitter/Formula 1/Screenshot

Odavno već znamo da je Maks Festapen novi-stari šampion Formule 1, da je Red Bul najbolji među konstruktorima, ali to ne znači da je kraj uzbuđenjima i u "revijalnim" trkama do kraja... Danski vozač Kevin Magnusen šokirao je sve u kvalifikacijama za sprint trku u Brazilu pošto je došao do "pol" pozicije, svoje prve ikada - i prve ikada za Has. Magnusen je iskoristio kišu i haos na stazi poslije udesa Džordža Rasela, a najbolje vrijeme koje je Danac gotovo odmah postavio po početku Q3 ostalo je da važi do kraja.

Uslijedilo je veliko slavlje u "boksu" Hasa, gdje je vjerovatno prethodne noći odlučeno i da se "precrta" Mik Šumaher. Dok je Magnusen dominirao stazom, njegov mladi kolega je imao najgore vrijeme od svih i to će vjerovatno biti znak Ginteru Štajneru da ga izabere novog vozača za narednu sezonu.

Drugo vrijeme u kvalifikacijama imao je Maks Ferstapen, na trećoj poziicji je Džordž Rasel, pa za njim Lando Noris koji je sve iznenadio pošto je imao stomačnih problema i bilo je neizvjesno da li će uopšte sjesti u bolid ovog vikenda.

Što se tiče poretka najboljih deset, tu su još Sainc, Okon, Alonso, Mercedes, Perez i Lekler, a upravo je vozač Ferarija bio vrlo bijesan na strategiju svog tima koji ga je ponovo iznevjerio. Nikako nisu mogli da se snađu po promjenljivom kišnom vremenu i čini se da su oni napravili najveći broj grešaka.

Sprint trka zakazana je za subotu od 20.30, ali podsjetimo da će ipak na osnovu rezultata u njoj biti određen raspored vozača na Velikoj nagradi Brazila u nedjelju. Ipak, pobjeda u kvalifikacijama i dalje se piše kao "pol" pozicija u statistici.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC