• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kumio da ga kolega pusti, a Ferari ni da čuje! Htio da sruši Ferstapena, a na kraju možda ne bude ni vicešampion

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Komplikuje se situacija u generalnom poretku u Formuli 1 pošto je Ferari opet razočarao.

 Džordž Rasel došao do prve pobjede u karijeri u Formuli 1 Izvor: Profimedia

Britanski vozač Džordž Rasel došao je do prve pobjede u karijeri u Formuli 1 pošto je prošao prvi kroz cilj na Velikoj trci Brazila. Iako već odavno znamo da je Maks Ferstapen šampion, trka na "Interlagosu" je nadmašila sva očekivanja i bila je jedna od najboljih ove sezone, iako je počela sa čak tri udesa u prvih sedam krugova... Završnica je donijela veliko uzbuđenje na stazi pošto je trka za podijum ostala otvorena do finalnog kruga, ali se poredak nije mijenjao - poslije Rasela su kroz cilj prošli njegov klupski kolega Hamilton i Sainc iz Ferarija.

Ako pitate Leklera, to je bila velika greška. Vozač iz Monaka je "kukao" svome timu da dobro razmisle o tome da mu Sainc prepusti treće mjesto jer je "svaki bod u šampionskoj trci bitan", odnosno Lekleru uoči posljednje trke sezone u Abu Dabiju sada ozbiljno visi vicešampionska pozicija.

Ferari je odbio da zamijeni mjesta Saincu i Lekleru, uz objašnjenje da je "previše rizično" jer je prijetio i Fernando Alonso, a to će donijeti pravu dramu uoči finalne trke šampionata. Maks Ferstapen poslije lošeg vikenda u Brazilu (šesto mjesto koje mu je prepustio Perez) ima ukupno 429 bodova, dok su Perez i Lekler izjednačeni sa po 290. Na četvrtom mjestu, predaleko da ih ugrozi je Džordž Rasel sa 265 bodova, dok se Luis Hamilton nakon treće uzastopne trke u kojoj je bio drugoplasirani popeo na peto mjesto sa 240 bodova, šest više od Karlosa Sainca. Sedmoplasirani u generalnom poretku je Lando Noris koji je danas morao da odustane poslije problema sa bolidom.

Od današnjeg fijaska Meklarena, čiji vozač Rikardo je takođe završio trku još u prvom krugu, najviše je profitirala Alpina. Alonso i Okon su zbirno osvojili 14 bodova i praktično potvrdili četvrto mjesto u poretku konstruktora, što je izuzetno bitno. Vidjećemo da li Meklaren može da im odgovori u Emiratima, ali moraće praktično da dođu do pobjede za tako nešto.

Što se tiče same trke u Brazilu, dodajmo i da je Perez prošao sedmi kroz cilj, a od vozača koje nismo spomenuli - TOP10 su kompletirali još devetoplasirani Botas i poslije njega Strol.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC