• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković se povukao! Veliki rival čekao, Novak nije izašao na teren: Otkriveno zašto Bugarin igra umjesto Srbina!

Autor Dušan Ninković

Navijači su se nadali da bi mogli da vide spektakl protiv Nika Kirjosa, ali Novak nije mogao na teren!

 Novak Đoković neće igrati protiv Kirjosa Izvor: Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković priprema se za sezonu u Dubaiju, gdje igra na egzibicionom turniru, ali ga publika večeras neće vidjeti na terenu u Svjetskoj teniskoj ligi. Iako je trebalo da zaigra protiv Nika Kirjosa u reprizi finala Vimbldona koje je dobio prije nekoliko mjeseci, Đoković je saopštio da se ne osjeća najbolje i da zbog toga propušta meč.

Australijanac će tako za rivala imati Grigora Dimitrova i neočekivano su mu porasle šanse za pobjedu. Protiv Novaka bi imao daleko manje prilike da trijumfuje, iako je jasno da Srbin trenutno nije u idealnoj formi. Vidjelo se to i na prvom meču u Dubaiju, kada je dozvolio Saši Zverevu da ga savlada i donese važnu pobjedu svojoj ekipi.

Ostaje da se vidi da li će Novak Đoković biti spreman za treći meč na ovom egzibicionom turniru. On bi u posljednjem susretu trebalo da nastupi protiv Feliksa Ože-Aljasima, ali je mnogo bitnije da Novak zdrav i spreman dočeka sezonu. Zna se da će takmičenje za bodove i povratak na čelo ATP liste početi u Adelejdu, a zatim ga čeka Australijan open. U Melburnu bi, pored važne 2.000 bodova za listu, mogao da stigne i do 22 grend slem titule čime bi se izjednačio sa Nadalom.

Podsjećamo, Svjetska teniska liga timsko je takmičenje egzibcionog karaktera, a sa Novakom Đokoviće u timu "Falkons" nalaze se još pomenuti Dimitrov, kao i dvije teniserke - Arina Sabalenka i Paula Badosa. Na početku takmičenja njima su davane veoma dobre šanse za osvajanje turnira, ali su nakon prvog poraza i povlačenja Đokovića u drugom meču daleko od tog ostvarenja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC