• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Australijo, stižem! Novak dočekuje Božić u zemlji koja ga "mrzi": Sve je objavljeno

Autor Haris Krhalić

Srpski teniser Novak Đoković odmah poslije Nove godine odlazi u Australiju.

 Đoković u Australiji prije Božića Izvor: @DjokerNole/Twitter

Srpski teniser Novak Đoković potvrdio je već ranije da će učestvovati na predstojećem Australijan openu pošto mu je vlada ukinula zabranu ulaska, ali malo ko je pomislio da će u ovoj zemlji dočekati i Božić. Australijski list "The Age", koji je najbolje izvještavao i o deportaciji Đokovića prethodnog januara, saopštio je da ima informaciju da se dolazak srpskog tenisera očekuje već idućeg utorka.

Đoković će u Adelejd doputovati 3. januara, poslije manje od godinu dana otkako su nastali problemi sa vizom zbog toga što mu vlasti nisu uvažile "izuzeće" koje je dobio od Teniskog saveza Australije zbog tada skoro preležanog korona virusa.

"Mislim da je Novak Đoković opet favorit, da će biti teniser koga će svi željeti da pobijede. Ovu godinu je završio igrajući najbolji tenis i željeće da izjednači rekord po broju osvojenih grend slem titula koji drži Rafael Nadal. Znam da mu je cilj da bude najbolji svih vremena", poručio je u današnjem obraćanju medijima "šef" Australijan opena Krejg Tajli.

S obzirom da su tamošnji mediji uspjeli da "okrenu" narod protiv Novaka i naprave mu velike probleme, svi se pitaju na kakav će način australijska publika, pred kojom je devet puta podizao pehar Australijan opena, uopšte reagovati.

Izvor: Profimedia

"Ja imam povjerenje u australijsku publiku. To je publika koja je dobro upućena u sportske prilike, posebno u tenis, obožavaju tenis i vole da gledaju velike i sjajne tenisere. Mislim da će zbog toga navijači i te kako imati poštovanja za njega", diplomatski je odgovorio Krejg Tajli.

Podsjetimo, problemi Novaka Đokovića počeli su 10. januara kada je sletio u Melburn i predao dokumente koje mu je dao Teniski savez Australije, nakon čega se ispostavilo da to nije dovoljno. Zbog proceduralnih grešaka policije, Novak Đoković je na Federalnom sudu uspio da obori njihovu odluku i mogao je da ostane u Australiji, da bi nekoliko dana kasnije odlukom ministra ponovo ostao bez papira i dozvole za boravak.

Vidjećemo da li će Novak uspjeti da se "osveti" Australiji za ono što se odigralo prošlog januara, a zagrijavanje za Australijan open koji počinje 16. januara imaće na turniru u Adelejdu iz serije 250.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC