• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Htio ga Kil, ali nakon što ih je uništio od transfera nema ništa! Burić ostaje u Flensburgu do 2028!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Bh. golman produžio ugovor sa njemačkim velikanom!

 Benjamin Burić produžio ugovor s Flensburgom Izvor: MARTIN DIVISEK/EPA

Benjamin Burić bio je na meti Kila, prije par mjeseci govorilo se da bi mogao da zamijeni čuvenog Niklasa Landina, ali od toga neće biti ništa.

Upravo Burić sa 16 odbrana bio je najzaslužniji za veliku pobjedu Flensburga nad Kilom prošle sedmice, a sada je jasno da to neće biti njegov novi klub.

BH. golman produžio je ugovor sa Flensburgom i ostaće u ovom klubu do 2028. godine.

U paru sa Kevinom Melerom čini jedan od najboljih golmanskih parova u Bundesligi, a čelnici Felnsburga željeli su da ovaj tandem imaju na golu i u narednim godinama.

"Apsolutno sam želio da ostanem u Flensburgu, imali smo jako dobar i iskren razgovor. Čelnici Flensburga su mnogo toga učinili da mi ispune želju. Jako sam srećan što sam ovoliko dugo član kluba. Otkako sam došao ovdje se osjećan nevjerovatno ugodno. Moj brat i njegova porodica žive u blizini i to mi mnogo znači. Zajedno sa mojim kolegom golmanom Kevinom Melerom i sjajnom ekipom želim da ostvarim brojne uspjehe i uživam ovdje", rekao je Burić nakon potpisivanja novog ugovora.

Nekadašnji član Maglaja i banjalučkog Borca u Flensburg je stigao 2018. I od tada upisao 182 nastupa u dresu njemačkog kluba.

"Jako smo željeli da produžimo ugovor s Benkom. Zaista želim da i u narednim godinama radim sa ovim golmanskim tandemom. On je veoma otvoren i lud golman, sjajno se slaže s Kevinom. Raznih glasina je bilo pretaklih sedmica, ali u potpuno otvorenoj komunikaciji s Benkom se potvrdio njegov karakter. Benjamin je imao mnogo jako dobrih ponuda, ali je odlučio da ostane i da bude i dalje dio Felnsburga. Jako smo srećan što vjeruje u naš zajednički rad i radujem se svakom budućem danu s Benkom", rekao je trener Flensburga Maik Makula.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC